4 porsjoner- tid 30 minutter
4 stk kyllingfileter
Salt og pepper
1 ss smør til steking/1 ss olje
200 gr tørt fullkornsris
1 granateple
Noen mynteblader eller koriander til pynt
Currysaus
3 ss meierismør
3 ss hvetemel
1-2 ts curry
½ ts gurkemeie
1 dl fløte
2,5 dl vann
Kok ris en del ris med to deler vann. Når risen har begynt å koke, setter du ned varmen til middels og lar den putre med lokk på i ca. 20-30 minutter.
Smelt smør i en liten kjele og tilsett hvetemel, curry/karri og gurkemeie, rør med en visp i bunnen slik at det ikke brenner seg. Sett på høy varme og tilsett fløte og vann litt etter litt. Gi det er oppkok og rør i bunnen. Skru ned varmen og hold den varm fram til servering.
Stek kyllingfiletene 2 minutter på hver side, på høy varme i smør. Skru ned varmen til lav/middels varme og stek 6-8 minutter avhengig av tykkelsen på kyllingfiletene.
Del granateple i to og ta forsiktig ut kjernene av granateple. Hakk opp noen mynteblader eller koriander til pynt.
Legg en sleiv ferdigkokt ris på tallerkenen og legg kyllingfileten over. Hell på varm currysaus og strø over med granateple og hakkde mynteblader/koriander. Server med en gang!