Det gjør ingen ting om dem ikke blir helt perfekte i formen, jeg fikk hull i mine første vafler.
6 porsjoner/ gir omtrent 12 vafler4 egg, skilte i hviter og plommer
100 gr sukker
3 ts vaniljesukker
¼ ts salt
150 gr smeltet smør
3 ½ dl melk
3 ½ vann
25 gr fersk gjær
500 gr hvetemel
Smeltet smør til seking
Rør sammen eggeplommer, sukker, salt og vaniljesukker. Rør inn smeltet smør og melk. Visp inn mel litt og litt og rør veldig godt, til du får en klumpefri røre. Smuldre gjær i romtemperert vann og rør rundt, tilsett med resten.
Stivpisk eggehviter og vend det inn i røren med en slikkepott. La røren hvile i en halvtime, den kommer til å heve så tenk på valg av bolle.
Sett på jernet og pensle på litt smør på begge sider. Stek til de er gyllene og server med en gang. Det går ann å holde dem varme i stekeovnen på 125 grader hvis du vil servere alle samtidig.
Server dem med norske friske jordbær eller valgfri bær/frukt og gjerne et fint melisdryss!