Belgiske vafler grunnoppskrift

Hva skiller belgiske vafler fra vanlige vafler?De inneholder gjær og røren skal heves før steking. Du trenger et belgisk vaffeljern, som i dag ligger på omtrent samme pris som et vanlig vaffeljern. Belgisk vaffel blir tjukkere i tykkelsen, og får en deilig myk, men også en sprø konsistens. Dette er en grunnoppskrift som viser det man egentlig skal ha oppi for at det er ekte belgiske vafler. Det hender at jeg lager dem med mindre sukker, eller bytter ut ingredienser. Du kan prøve ut og teste hva som du syntes smaker best, og eventuelt bytte ut varer. Videre kommer jeg til å prøve ut flere varianter av belgiske vafler som er grovere og sunnere.

Første gangen jeg lagde disse belgiske vaflene doblet jeg oppskriften fordi jeg tenkte at det skulle bli lite til 4 personer. Der tok jeg feil! Belgiske vafler inneholder jo gjær og skal heve i en time. Derfor kan det være lurt at du har røren i en eller to store boller, slik at det ikke hever over kanten.

Det gjør ingen ting om dem ikke blir helt perfekte i formen, jeg fikk hull i mine første vafler. 

6 porsjoner/ gir omtrent 12 vafler4 egg, skilte i hviter og plommer

100 gr sukker

3 ts vaniljesukker

¼ ts salt

150 gr smeltet smør

3 ½ dl melk

3 ½ vann

25 gr fersk gjær

500 gr hvetemel

Smeltet smør til seking

 

Rør sammen eggeplommer, sukker, salt og vaniljesukker. Rør inn smeltet smør og melk. Visp inn mel litt og litt og rør veldig godt, til du får en klumpefri røre. Smuldre gjær i romtemperert vann og rør rundt, tilsett med resten.

Stivpisk eggehviter og vend det inn i røren med en slikkepott. La røren hvile i en halvtime, den kommer til å heve så tenk på valg av bolle.

Sett på jernet og pensle på litt smør på begge sider. Stek til de er gyllene og server med en gang. Det går ann å holde dem varme i stekeovnen på 125 grader hvis du vil servere alle samtidig.
Server dem med norske friske jordbær eller valgfri bær/frukt og gjerne et fint melisdryss!

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×