Mammas fylte horn med sesamfrø

Disse gode hornene er fylt med ost og skinke og toppet med sesamfrø. De kan serveres både til frokost og lunsj eller som nistemat eller turmat! De smaker aller best når de er nybakt og lunken.

500 gr fint hvetemel

500 gr sammalt hvetemel, grovmalt

4 dl melk

50 gr gjær, helst fersk

1 ts salt

100 gr smør

200 gr kokt skinke

200 gr gulost

1 egg til pensling

Sesamfrø til pynt

 

Ha hvetemel og salt i en bolle. Smuldre/hell gjæren i melet. Smelt smøret og hell oppi melken. La det bli 37 grader og tilsett i det tørre. Elt godt i minimum 5 minutter. Dekk bollen med plast og la det heve i 45 minutter på et lunt sted.
Del deigen i to, skjelve ut to store rundinger og del hver runding i 8 trekanter. Legg på ost og skinke på den tjukkeste enden på trekanten. Rull sammen hver trekant fra tjukkeste til tynneste. og legg på stekebrett. Dekk med kjøkkenhåndkle og la dem etterheve i 45 minutter til. Pensle på horna med egg og dryss over sesamfrø tilslutt. Stek hornene 225 grader 10-15 minutter.

 

Tips! For ekstra god smak, bruk en vellagret ost norsk Jarlsberg eller svensk Prästost.

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×