500 gr fint hvetemel
500 gr sammalt hvetemel, grovmalt
4 dl melk
50 gr gjær, helst fersk
1 ts salt
100 gr smør
200 gr kokt skinke
200 gr gulost
1 egg til pensling
Sesamfrø til pynt
Ha hvetemel og salt i en bolle. Smuldre/hell gjæren i melet. Smelt smøret og hell oppi melken. La det bli 37 grader og tilsett i det tørre. Elt godt i minimum 5 minutter. Dekk bollen med plast og la det heve i 45 minutter på et lunt sted.
Del deigen i to, skjelve ut to store rundinger og del hver runding i 8 trekanter. Legg på ost og skinke på den tjukkeste enden på trekanten. Rull sammen hver trekant fra tjukkeste til tynneste. og legg på stekebrett. Dekk med kjøkkenhåndkle og la dem etterheve i 45 minutter til. Pensle på horna med egg og dryss over sesamfrø tilslutt. Stek hornene 225 grader 10-15 minutter.
Tips! For ekstra god smak, bruk en vellagret ost norsk Jarlsberg eller svensk Prästost.