Kake for ca. 12 personer- tid ca. 75 minutter
6 eggehviter
3 dl sukker
1 ss eddik 7% eller 1 ss hvitvinseddik
1 ts maisstivelse
1 ts vaniljesukker
Fløtekrem
5 dl kremfløte
1 vaniljestang
1 ss sukker
Tilbehør
Jordbær, blåbær, bringebær
Friske blomster som viola og tørkede spiselige blomster
Mynteblader eller sitronmelisse
Forvarm ovnen til 200 grader.
Pisk eggehvitene, sukker, vaniljesukker, maisstivelse og eddik til en stiv masse. Den skal bli så stiv at du kan snu bollen på hodet uten at noe detter ut. Bruk helst en kjøkkenmaskin og la den stå å piske lenge.
Kle en langpanne med bakepapir og hell på marengsen, form i en rektangel eller i en runding, det kan gjerne være 10 cm høyt. Senk temperaturen på ovnen til 100 grader og stek marengsen i omtrent en time på nederste rille. Sett opp døren på gløtt etter en time, skru av ovnen i ca 20-30 minutter. Nå skal den være sprø utenpå og myk inni! Legg på et fat når den er avkjøt.
Pisk krem av kremfløte, vaniljepulver/vaniljestang og sukker. Fordel kremen utover den stive marengsen.
Skyll bær, del jordbærene i to og pynt. Legg på spiselige blomster eller tørkede blomster hvis ønsket!
Server med en gang, eller sett i kjøleskapet en stund. Det er best å piske kremen, smøre på og pynte rett før servering!