Pavlova med fløtekrem og bær

Deilig pavlova med sprø marengs, søt krem og friske bær! Pavlova er slett ikke vanskelig å lage hvis man følger oppskriften. Det eneste du må passe på er å ikke få eggeplomme i bollen. Pavlova kan fint serveres til 17.mai men også andre anledninger som bursdager og St.Hans aften.

Kake for ca. 12 personer- tid ca. 75 minutter

6 eggehviter

3 dl sukker

1 ss eddik 7% eller 1 ss hvitvinseddik

1 ts maisstivelse

1 ts vaniljesukker

Fløtekrem

5 dl kremfløte

1 vaniljestang

1 ss sukker

Tilbehør

Jordbær, blåbær, bringebær

Friske blomster som viola og tørkede spiselige blomster

Mynteblader eller sitronmelisse

 

Forvarm ovnen til 200 grader.

Pisk eggehvitene, sukker, vaniljesukker, maisstivelse og eddik til en stiv masse. Den skal bli så stiv at du kan snu bollen på hodet uten at noe detter ut. Bruk helst en kjøkkenmaskin og la den stå å piske lenge.

Kle en langpanne med bakepapir og hell på marengsen, form i en rektangel eller i en runding, det kan gjerne være 10 cm høyt. Senk temperaturen på ovnen til 100 grader og stek marengsen i omtrent en time på nederste rille. Sett opp døren på gløtt etter en time, skru av ovnen i ca 20-30 minutter. Nå skal den være sprø utenpå og myk inni! Legg på et fat når den er avkjøt.

Pisk krem av kremfløte, vaniljepulver/vaniljestang og sukker. Fordel kremen utover den stive marengsen.

Skyll bær, del jordbærene i to og pynt. Legg på spiselige blomster eller tørkede blomster hvis ønsket!

Server med en gang, eller sett i kjøleskapet en stund. Det er best å piske kremen, smøre på og pynte rett før servering!

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×