Gir 1,5 liter-2 liter saft
30 klaser syriner
1 liter vann
3 dl sukker (man kan bruke opp til 1 kg sukker)
3 sitroner, saft og skall (bruker du 1 kg sukker er det 7 sitroner)
Plukk av blomster fra stilkene. Det er lettest å klippe ned klaser fra trærne først. Det er viktig at blader og stilker ikke kommer med, da blir det beskere smak. La blomstene ligge godt spredt utover på aviser slik at eventuelle småkryp kan krype av.
Kok opp vann og sukker i en kjele. Legg blomstene i en stor bolle og tilsett sitronsaft, sitronskall. Hell over det kokende vannet. Dekk med plastfolie eller sett på lokk og la det trekke 2-3 dager i kjøleskapet.
Sil saften og trakt over i flasker som tåler fryser, med mindre du skal drikke alle innen noen dager. Holdbarheten er ikke så lang i kjøleskapet men den holder flere måneder i fryser. Et tips er å ikke bruke altfor store flasker, slik at du kan ta opp litt og litt. Jeg serverte med sitronbåter i glasset, som gjorde det ekstra friskt, dette avhenger av hvor mye sukker du velger å bruke. Pynt gjerne med noen friske syrinblomster også, men da er det lettest å bruke sugerør. Lykke til!