Syrinsaft

Husker du den gangen du plukket av en og en syrinblomst og sugde ut den søte saften da du var liten? Eller når du gikk forbi naboens store syrinbusk og det duftet søt vår? Syrin er spiselig, men det er ikke alle som tenker over det. Den er egentlig litt undervurdert for den er så naturlig søt i smaken. I denne oppskriften skal du helst bruke lys lilla syrinblomster. Man kan bruke hvite også, men de har ikke like mye smak. De mørk lilla er litt beskere i smaken og passer derfor ikke like godt som saft. Syrinen er naturlig søt i smaken, og jeg har derfor valgt å minske mye på sukkermengden i forhold til hva andre oppskrifter sier.

Gir 1,5 liter-2 liter saft

30 klaser syriner

1 liter vann

3 dl sukker (man kan bruke opp til 1 kg sukker)

3 sitroner, saft og skall (bruker du 1 kg sukker er det 7 sitroner)

 

Plukk av blomster fra stilkene. Det er lettest å klippe ned klaser fra trærne først. Det er viktig at blader og stilker ikke kommer med, da blir det beskere smak. La blomstene ligge godt spredt utover på aviser slik at eventuelle småkryp kan krype av.

Kok opp vann og sukker i en kjele. Legg blomstene i en stor bolle og tilsett sitronsaft, sitronskall. Hell over det kokende vannet. Dekk med plastfolie eller sett på lokk og la det trekke 2-3 dager i kjøleskapet.

Sil saften og trakt over i flasker som tåler fryser, med mindre du skal drikke alle innen noen dager. Holdbarheten er ikke så lang i kjøleskapet men den holder flere måneder i fryser. Et tips er å ikke bruke altfor store flasker, slik at du kan ta opp litt og litt. Jeg serverte med sitronbåter i glasset, som gjorde det ekstra friskt, dette avhenger av hvor mye sukker du velger å bruke. Pynt gjerne med noen friske syrinblomster også, men da er det lettest å bruke sugerør. Lykke til!

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×