5 typer nigiri-Nigiridrøm

Deilig sushibiter av laks, tunfisk, kveite, crabsticks og fritert tofu. Her er nigiri for enhver smak! Jeg har servert nigiribitene sammen med syltet ingefær, wasabi, soyasaus og blekksprutsalat. Dette er en deilig porsjon med middag eller kveldskos- lag så mange du vil.

På bildet har jeg brukt 3 skiver laks, 2 skiver tunfisk, 2 skiver kveite, 2 crabsticks og 2 tofu med sjøgress og sushiris.

 4 porsjoner

Sashimi

200 gr laks av sashimikvalitet

100 gr tunfisk av sashimikvalitet

100 gr kveite

8 crabsticks (helst fryst variant og ikke lake)

4  store friterte tofuplater (fås kjøpt i asiatiske matbutikker vakuum eller fryst)

Ris

500 gr/ 4 porsjoner sushiris

6,5 dl vann

1 ts salt

2 ss sukker

3 ss riseddik

Tilbehør

3 ss goma wakame (sjøgresssalat) kan sløyfes

2 ss lakserogn

1 noriblad

1 lite glass syltet ingefær

2 ss wasabi

2 dl soyasaus til servering

4 ss blekksprutsalat «Chuka ika sansai» (fås kjøpt fryst i utvalgte butikker) kan sløyfes

 

Skyll risen veldig nøye i rennede kaldt vann og rør i risen med rene hender i ca. 5 minutter. Da skyller du bort sterkelsen og det gjør at det blir luftigere ris. Legg risen i en bolle dekket med kaldt vann og la det ligge i ca. 15 minutter. Sil så av vannet og tilsett 6,5 dl nytt vann i en kjele og kok opp risen. Når det begynner å koke, senk varmen og la den småputre under et lokk i ca. 15-17 minutter. Smak om den er ferdig, det skal den være. Bland inn sukker, salt og riseddika mens du rører rundt, sukkeret skal smelte. Legg utover på en tallerken eller i en form slik at risen blir avkjølt. Du kan ha et fuktig kjøkkenhåndkle over risen til du skal bruke den.

All sushifisk bør være fryst i minst 12 timer- gjerne et døgn før bruk for å unngå paracitter. La fisken tine sakt opp i kjøleskapet.

Skjær laks, tunfisk og kveite i tynne skiver. Bruk en spiseskje og ta litt sushiris og bruk hendene til å forme avlange runde porsjonebiter. Ikke bruk altfor mye ris. Legg fiskeskiver på risen og legg på et serveringsfat.

Del crabsticks slik at de blir omtrent 5 cm lange. Legg et noriblad på fjøla og skjær 2 cm tykke striper.  Form en klump med ris, legg en crabstick på og bruk en stripe noriblad som en «sikring» rundt crabsticken og risen. Fest endene på noribladet under risen med hjelp av litt vann på fingeren- vann fungerer som lim. Slik får du et «svart belte» rundt som holder fast crabsticken. Dette kan du gjøre med avokadobiter også!

Skjær fritert tofu i to og åpne opp forsiktig slik at du får en «lomme». Form en klump med ris og putt inni. Legg på fatet og topp med goma wakame.

Topp gjerne med lakserogn på kveite-bitene og sesamfrø på tunfisk-bitene. Server med en gang sammen med syltet ingefær, blekksprutsalat, wasabi og soyasaus!

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×