Enkel fiskegrateng med frisk salat

Server en kjapp og enkel fiskegrateng til middag sammen med en frisk og deilig påskesalat! Lag en god rognesaus som serveres romtemperert sammen med nykokte poteter.

4 porsjoner- tid ca. 1 time

600 gr torskefilet

2 egg

2 dl matfløte

1 purre

¼ ts muskatnøtt, revet

Salt og pepper

3-4 ss griljermel

Tilbehør

800 gr poteter

Frisk påskesalat med physalis, lime og paprika (klikk her)

Rognesaus

3 dl lett rømme

2 ss lodderogn

En klype salt og pepper

 

Sett på ovnen på 200 grader.

Bland rømme med rognen og smak til med salt og pepper. Sett i romtemperatur, slik at den ikke er iskaldt til servering.

Del torsken i omtrent like store terninger og legg i en ildfast form. Formen skal være relativt liten for dette er mat for fire personer. Hakk purre og bland med fisken sammen med salt og pepper. Visp egg og fløte sammen og riv over muskatnøtt. Hell væsken over fisken i formen. Strø godt med griljermel over og stek i ovnen i ca. 20-25, til det har fått en gyllen farge og har blitt fast i konsistensen.

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×