4 porsjoner- tid ca. 1 time
600 gr torskefilet
2 egg
2 dl matfløte
1 purre
¼ ts muskatnøtt, revet
Salt og pepper
3-4 ss griljermel
Tilbehør
800 gr poteter
Frisk påskesalat med physalis, lime og paprika (klikk her)
Rognesaus
3 dl lett rømme
2 ss lodderogn
En klype salt og pepper
Sett på ovnen på 200 grader.
Bland rømme med rognen og smak til med salt og pepper. Sett i romtemperatur, slik at den ikke er iskaldt til servering.
Del torsken i omtrent like store terninger og legg i en ildfast form. Formen skal være relativt liten for dette er mat for fire personer. Hakk purre og bland med fisken sammen med salt og pepper. Visp egg og fløte sammen og riv over muskatnøtt. Hell væsken over fisken i formen. Strø godt med griljermel over og stek i ovnen i ca. 20-25, til det har fått en gyllen farge og har blitt fast i konsistensen.