4 porsjoner- fire burgere- tid ca. 1 time+ forberede syltet rødløk dagen før (10 min)
800 gr steinbit filet uten skinn (4 x 200 grams burgere)
3 ss kruspersille
½ lime, saften
¼ ts muskatnøtt, revet
2 dl matfløte
2 ss potetmel
1/3 purre, skjært i små biter
Salt og pepper
Pepperrot-dip
2 dl creme fraiche
2-3 ts fersk pepperrot, revet
1 lime, revet skall og saften
1 ss kruspersille, finhakket
Salt og pepper
Limesyltet rødløk
1 rødløk
2 lime, saften
1 dl sukker
Tilbehør
4 burgerbrød, gjerne brioche
Salatblader, vasket og rene
1/2 agurk i skiver
2 tomater, i skiver
Kruspersille til pynt
Sylt rødløken, gjerne kvelden før, eller noen timer før servering, da får smakene får satt seg bedre. Skjær rødløken i tynne skiver og tilsett lime og sukker, rør godt rundt og ha i et rent og lufttett glass i kjøleskapet. Dette er en kjapp men god løsning på en klassisk syltet rødløk- du sparer litt tid.
Bland sammen creme fraiche, limesaft, revet pepperrot og finhakket persille. Smak til med salt og pepper og sett dressingen i kjøleskapet.
Hell purrebiter og kruspersille i en foodprosessor og kjør i et minutt. Hell i resten av ingrediensene inkludert steinbit-kjøttet, til du får en kremete og fast konsistens.
Bruk en stor skje og rull fire fiskeburgere i hånden, og legg i stekepannen. Stek med meierismør på middels høy varme til burgerne får en gyllen farge.
Anrett burgerne på fire tallerkener: bunnen med dressing på, grønnsaker, fiskeburgeren, syltet rødløk og topplokk med dressing på. Denne burgeren får en lekker lysegrønn farge på grunn av purren og kruspersillen!