Fiskeburger i briochebrød med chilidressing

Her er en fantastisk god oppskrift på min hjemmelagde fiskeburger gjort på laks og torsk. Enten kan du kjøpe ferdig malt fiskefarse hos den lokale ferskvaredisk eller så kan du kjøpe filet og male egen farse med kjøkkenmaskinen. Full av gode og sunne råvarer!

4 porsjoner

Fiskeburgerne

300 gr laksefilet eller ferdig malt farse

300 gr torskefilet eller ferdig malt farse

1 gul løk

1 krukke fersk dill

1 ss potetmel

1,5 dl melk, tilsettes litt og litt

2 ss meierismør

Salt og pepper

 

Chilidressing

2 dl creme fraiche

3 ss sweet chilisaus

1 ts chilisaus feks “suracha chili sauce”/noen dråper “tabasco”

Salt

 

Tilbehør

4 stk Briochebrød

2 stk tomater i skiver

½ agurk i skiver

4 stk salatblader, hodesalat

Sprøstekt løk til topping

Start med å male fisken til farse hvis du har kjøpt fileter. Bland fiskefarsen i en kjøkkenmaskin med en eltekrok, eller for hånd. Finhakk løken og dill og tilsett i deigen. Ha i litt salt og pepper og 1 spiseskje potetmel. Tilsett melk litt og litt til du får en fast deig, den skal ikke være for løs i konsistensen. Form deigen med hendene og lag fire reale burgere. Stek i meierismør til de får en gyllen farge.

Rør sammen creme fraiche, sweet chilisaus og litt sterk chilisaus. Smak til med litt salt.

Skjær tomat og agurk i skiver, riv av salatblader og skyll i kaldt vann.

Smør chilidressing på bunn og topp av burgerbrødene. Legg salatblad, tomat- og agurkskriver nederst. Plasser fiskeburgerne over og topp med sprøstekt løk, litt dill og legg på topplokkene. Server med en gang!

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×