4 porsjoner
Fiskeburgerne
300 gr laksefilet eller ferdig malt farse
300 gr torskefilet eller ferdig malt farse
1 gul løk
1 krukke fersk dill
1 ss potetmel
1,5 dl melk, tilsettes litt og litt
2 ss meierismør
Salt og pepper
Chilidressing
2 dl creme fraiche
3 ss sweet chilisaus
1 ts chilisaus feks “suracha chili sauce”/noen dråper “tabasco”
Salt
Tilbehør
4 stk Briochebrød
2 stk tomater i skiver
½ agurk i skiver
4 stk salatblader, hodesalat
Sprøstekt løk til topping
Start med å male fisken til farse hvis du har kjøpt fileter. Bland fiskefarsen i en kjøkkenmaskin med en eltekrok, eller for hånd. Finhakk løken og dill og tilsett i deigen. Ha i litt salt og pepper og 1 spiseskje potetmel. Tilsett melk litt og litt til du får en fast deig, den skal ikke være for løs i konsistensen. Form deigen med hendene og lag fire reale burgere. Stek i meierismør til de får en gyllen farge.
Rør sammen creme fraiche, sweet chilisaus og litt sterk chilisaus. Smak til med litt salt.
Skjær tomat og agurk i skiver, riv av salatblader og skyll i kaldt vann.
Smør chilidressing på bunn og topp av burgerbrødene. Legg salatblad, tomat- og agurkskriver nederst. Plasser fiskeburgerne over og topp med sprøstekt løk, litt dill og legg på topplokkene. Server med en gang!