4 porsjoner- tid ca. 1 time
300 gr torskfilet (eventuelt sei eller kolje)
200 gr reker, uten skall
2 dl matfløte
4 dl vann
1 terning fiskebuljong
1 gul løk
2 gulrøtter
1/3 purre
5 asparges
3 ss dill
Salt og pepper
1 ss meierismør
Rens og finhakk løken og purren. Tilsett løk og purre med litt meierismør i en stor kjele. La det få en gyllen farge. Tilsett vann og fiskebuljongen sammen, ha på høy varme slik at det nesten koker. Skrell gulrøtter og skyll aspargesen. Skjær gulrøtter i tynne små biter, og kutt aspargesen i små biter. Legg ned i kjelen slik at gulrøttene blir mye. Tilsett fløten, salt og pepper. Kutt fisken i terninger og tilsett fisken i suppen og la det trekke 3-4 minutter. Tilsett reker og finhakket dill, server med en gang. Server gjerne med litt fersk brød, smør og sitronbåter.