4 porsjoner
600 gr poteter
800 gr laksefilet
Salt og pepper
Litt matolje
Sandefjordsmør
200 gr kaldt smør i terninger
2 dl kremfløte
1 ss hakket kruspersille
1 ss sitronsaft
½ ts salt
¼ ts malt hvit pepper
Agurksalat
1 slangeagurk
2 ss vann
1 ss eddik 7%
1 ss sukker
1/2 ts salt
¼ ts malt hvit pepper
Skrell potetene eller børst godt av jorden, og kok dem møre i rikelig med vann.
Sett på ovnen på 175 grader. Gni inn litt olje i bunnen av en ildfast form og legg laksen i med skinnsiden ned. Kvern over salt og pepper, og stek i ovnen i 18-20 minutter, da laksen skal ha en kjernetemperatur på 48-50 grader.
Bland vann, eddik, sukker salt og pepper i en bolle. Skjær agurken i tynne skiver med en mandolin eller ostehøvel. Bland agurken med resten og sett til siden.
Kok opp fløten og reduser til halvparten av mengden. Ta kjelen bort fra platen og pisk inn smørterninger, litt og litt. Tilsett frisk hakket kruspersille og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Anrett fisk og poteter på tallerkener og server agurksalat og sausen ved siden av. God middag!