4 porsjoner- tid under 30 minutter
Laksen
600 gr laksefilet en bit eller fire fileter, helst med skinn (150 gram per person)
Olivenolje
Salt og pepper
Salaten
2 dl quinoa, blandet farger tørr
1,25 dl vann (én del quinoa til én og en fjerdel vann)
1 pære
1 liten boks ananas i biter, evt ¼ hel ananas
1 cripysalat
2 never rucola
Sitronbåter til servering
Del laksen i porsjonsbiter, med mindre de er ferdig skjært. Gni litt olivenolje i bunnen på en ildfast form og legg fire laksefileter på, med skinnsiden ned. Kvern over godt med salt og pepper, og stek 18-20 minutter på 175 grader i ovnen.
Skyll quinoaen godt i rennende vann, dette må man gjøre fordi man må skylle bort den ytterste hinnen. Kok vannet i en kjele og tilsett quiona når vannet koker. Sett på et lokk og skru ned varmen til medium, og la det småkoke i ca. 15 minutter. Ta kjelen bort fra kokeplaten og la den hvile i fem minutter før den er klar.
Skyll salat og frukt i kaldt vann og kutt salaten. Skjær pæren og ananas i små biter. Bland salat, pære og ananas med quinoa. Legg en laksefilet på hver sin tallerken sammen med den friske quinoasalaten. Server gjerne en sitronbåt til.