Laks med frisk quinoasalat

Ovnsbak laks med salt og pepper og server en enkel og frisk quinoasalat til. Dette er en kjapp og sunn hverdagsrett. 

4 porsjoner- tid under 30 minutter

Laksen

600 gr laksefilet en bit eller fire fileter, helst med skinn (150 gram per person)

Olivenolje

Salt og pepper

Salaten 

2 dl quinoa, blandet farger tørr

1,25 dl vann (én del quinoa til én og en fjerdel vann)

1 pære

1 liten boks ananas i biter, evt ¼ hel ananas

1 cripysalat

2 never rucola

Sitronbåter til servering


Del laksen i porsjonsbiter, med mindre de er ferdig skjært. Gni litt olivenolje i bunnen på en ildfast form og legg fire laksefileter på, med skinnsiden ned. Kvern over godt med salt og pepper, og stek 18-20 minutter på 175 grader i ovnen.

Skyll quinoaen godt i rennende vann, dette må man gjøre fordi man må skylle bort den ytterste hinnen. Kok vannet i en kjele og tilsett quiona når vannet koker. Sett på et lokk og skru ned varmen til medium, og la det småkoke i ca. 15 minutter. Ta kjelen bort fra kokeplaten og la den hvile i fem minutter før den er klar.

Skyll salat og frukt i kaldt vann og kutt salaten. Skjær pæren og ananas i små biter. Bland salat, pære og ananas med quinoa. Legg en laksefilet på hver sin tallerken sammen med den friske quinoasalaten. Server gjerne en sitronbåt til.

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×