Ovnsbakt hyse med rognpoteter

Hyse er også kjent som kolje og kommer fra torskefamilien. Det har litt fastere kjøtt enn torsken, men omtrent samme smak.

4 porsjoner

 800 gr koljefilet uten skinn, torsk går også bra (regn ca. 200 gr pr.person)

600 gr poteter (150 gr pr. person)

2 dl Lettrømme

1 ss majones

1 rødløk

50 gr rød lodderogn

1 krukke fersk dill

Salt og pepper

 

Sett på ovnen på 175 grader. Kvern over salt og pepper på fisken, gjerne en halvtime før steking. Hell omtrent to spiseskjeer god olivenolje i en ildfast form og legg i fisken. Sjekk gjerne temperaturen med en måler, den skal ha en innetemperatur på 48-50 grader. Ovnsbak fisken i 18-20 minutter, dette er individuelt fra ovn til ovn.

Imens fisken godgjør seg skreller du potetene og koker dem i 20-30 minutter avhengig av hvordan type det er. La potetene ligge i kaldt vann når de er ferdige, så de blir avkjølt. Finhakk rødløk og dill. Rør inn rødløk, dill, lodderogn og majones i rømmen. Kutt de avkjølte potetene i små terninger og vend forsiktig inn i røra. Server røra i en skål sammen med den ovnsbakte fisken. God middag!

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×