4 porsjoner
800 gr koljefilet uten skinn, torsk går også bra (regn ca. 200 gr pr.person)
600 gr poteter (150 gr pr. person)
2 dl Lettrømme
1 ss majones
1 rødløk
50 gr rød lodderogn
1 krukke fersk dill
Salt og pepper
Sett på ovnen på 175 grader. Kvern over salt og pepper på fisken, gjerne en halvtime før steking. Hell omtrent to spiseskjeer god olivenolje i en ildfast form og legg i fisken. Sjekk gjerne temperaturen med en måler, den skal ha en innetemperatur på 48-50 grader. Ovnsbak fisken i 18-20 minutter, dette er individuelt fra ovn til ovn.
Imens fisken godgjør seg skreller du potetene og koker dem i 20-30 minutter avhengig av hvordan type det er. La potetene ligge i kaldt vann når de er ferdige, så de blir avkjølt. Finhakk rødløk og dill. Rør inn rødløk, dill, lodderogn og majones i rømmen. Kutt de avkjølte potetene i små terninger og vend forsiktig inn i røra. Server røra i en skål sammen med den ovnsbakte fisken. God middag!