Pokébowl med laks og chilimajo

Pokébowl kommer fra Hawaii og er en bolle fylt med ris, rå fisk og sesongens grønt. Her fins det mye variasjon og sammensetninger.

I denne retten har du en spennende kombinasjon av sødme, syrlighet og sterkhet, i tillegg til den sprø løken som gir det lille ekstra. Friske smaker som man blir god og mett av. Nyt!

 4 porsjoner

400 gr laks av sushikvalitet

400 gr jasminris

1 ss riseddik

1ss sukker

1 mango

1 agurk

4 dl soyabønner

2 lime

Sjøgress/ Wakame, kjøpes fryst i utvalgte matbutikker og asiatiske butikker

Chilimajones

Sprøstekt løk, til topping

 

Limesyltet rødløk

1 rødløk

2 lime, saften

1 dl sukker

 

Tin den frosne sjøgress-salaten helst i kjøleskapet dagen før servering eller i lunket vann samme dag. Hvis du har kjøpt frosne soyabønner tiner dem på et par timer i romtemperatur.

Sylt rødløken, gjerne kvelden før, eller noen timer før servering, da smakene får satt seg bedre. Strimle rødløken med mandolin og tilsett lime og sukker, rør godt rundt og ha i et rent og lufttett glass i kjøleskapet. Denne er holdbar i ca en uke, så man kan ha den på fredagstacoen også!

Kok risen etter beskrivingen på pakken. Når risen er nesten ferdig kokt tilsettes riseddiken og sukkeret, slik at risen får en mer ”klissete” konsistens. Rør rundt og stell til siden og la den hvile med lokk på i 10 min før du tar av lokket og lar den avkjøles i romtemperatur.

Skrell og kutt mangoen i terninger. Del agurken i to og strimle den på langsiden, helst med mandolin. Skjær laksen i jevne terninger.

Legg den avkjølte risen i bunnen av skålene og legg laks i midten. Ha i bønner, en klype sjøgress-salat, syltet rødløk, en halv lime, mango og agurkstrimler. Topp med sprøstekt løk og chilimajones. Serveres med en gang.

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×