4 porsjoner- tid ca. 30 minutter
500 gr fersk laks med skinn
1 ss matolje
1 ss røkt paprikapulver
1 ts kajennepepper
1 ts spiskummin (kan sløyfes)
1 ts chiliflakes
1 ts salt
1 ts pepper
Chilisaus
2 dl lettrømme
1 ss sweet chilisaus
1/2 ts tabasco
1 ss majones
1 ts mango chutney
Tilbehør
Salatblader
Agurk i strimler
Paprika i strimler
1 grønt eple (kan sløyfes eller byttes ut med mango eller ananas)
1 sitron
Tortillabrød
Skru på ovnen på 175 grader.
Legg et bakepapir i en ildfast form og legg laksen på (skinnsiden ned). Bland olje sammen med alle krydderne og fordel godt ut på laksen. Del en sitron i fire biter og legg sammen med laksen i ovnen. Sett inn i ovnen i 20-25 minutter avhengig av ovnen- den skal ha en kjernetemperatur på 48 grader.
Bland sammen alle ingrediensene til chilisausen i en skål.
Skyll og kutt grønnsakene og legg på et fat sammen med tortilla-lomper.
Ta laksen ut av ovnen og la den hvile i fem minutter før du drar fra hverandre kjøttet med en gaffel. Server laksen med en gang sammen med grønnsaker, tortilla og chilisaus. Sitronen kan man skvise over laksen før man lager wrap, sitronen får en søt og litt besk smak etter den har vært i ovnen. God middag!