Risotto med smørstekt uer

Uer er en dypvannsfisk som kjennetegnes av det sterke rødfargen. Det er en skikkelig undervurdert fisk- det er en delikatessefisk. Uer er også en fet fisk og har en god holdbarhet. Den lever som sagt i dype vann, og derfor utsettes den for et realt trykk når det fiskes opp. Øynene blir store og utstående og magen buler ut. Uer har mye smak så man kan enkelt bare steke den i smør, salt og pepper og servere med en kremete og god risotto!

 

Risotto med timian

300 gr arborioris eller carnaoliris

1-2 dl hvitvin

8 dl varm kraft, kjøtt eller kylling

2 ss meierismør

50 gr parmasan, finrevet

3 ss timian, finhakket

Tilbehør

600 gr uer-filet uten skinn (ca. 150 gr per person)

Ca. 10 stk. cherry-tomater

Timian til pynt

Ha kraft/buljong i en kjele og varm opp til kokepunktet.

Hell ris i en annen stor kjele og rør rundt hele tiden, til risen blir så varmt at du ikke klarer å ta på det. Hell i hvitvin og rør om til vinen er absorbert. Det er viktig at risen ikke tørker underveis. Ha i en øse med varm kraft i kjelen og rør videre- til det har absorbert. Dette skal gjentas til du har helt i all kraft. Når dette er gjort rører du inn kaldt smør, parmesanost og finhakket timian.

Legg litt smør i en stor stekepanne og stek uer-filetene. Legg dem i panna med høy varme- og senk til middels varme med en gang. Snu dem en eller to ganger. Det tar bare noen minutter før dem er ferdig hvis filetene er små (porsjons-størrelser). Del cherrytomater i to eller fire.

Legg risotto i skåler og legg på en fiskefilet. Fordel tomater og topp med litt timian. Server med en gang!

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×