Risotto med timian
300 gr arborioris eller carnaoliris
1-2 dl hvitvin
8 dl varm kraft, kjøtt eller kylling
2 ss meierismør
50 gr parmasan, finrevet
3 ss timian, finhakket
Tilbehør
600 gr uer-filet uten skinn (ca. 150 gr per person)
Ca. 10 stk. cherry-tomater
Timian til pynt
Ha kraft/buljong i en kjele og varm opp til kokepunktet.
Hell ris i en annen stor kjele og rør rundt hele tiden, til risen blir så varmt at du ikke klarer å ta på det. Hell i hvitvin og rør om til vinen er absorbert. Det er viktig at risen ikke tørker underveis. Ha i en øse med varm kraft i kjelen og rør videre- til det har absorbert. Dette skal gjentas til du har helt i all kraft. Når dette er gjort rører du inn kaldt smør, parmesanost og finhakket timian.
Legg litt smør i en stor stekepanne og stek uer-filetene. Legg dem i panna med høy varme- og senk til middels varme med en gang. Snu dem en eller to ganger. Det tar bare noen minutter før dem er ferdig hvis filetene er små (porsjons-størrelser). Del cherrytomater i to eller fire.
Legg risotto i skåler og legg på en fiskefilet. Fordel tomater og topp med litt timian. Server med en gang!