Rødbetegravet skrei

Sponset innlegg. Grav torsk nå som den er på sitt beste. Det letteste i denne oppskriften er å bruke torskeloin, altså ryggbiten på skreitorsken. Den er tjukk og fast. Men man kan også bruke en tjukk torskefilet. 

Velg gjerne servise med nøytrale eller diskrete farger slik at den fine rosafargen står i fokus. Jeg serverte forretten på en stor tallerken fra "Bonna" i modellen "Coral"- den får du kjøpt hos Hemmakocken.nu

6 porsjoner- forrett- tid ca. 2 dager med gravingen

400 gr torskeloin av skreitorsk

1 ts grovt salt

1 ss sukker

1 ts fennikelfrø

1 ts rosépepper

1 stor rødbete

 

Jordskokkspuré

200 gr jordskokk

3 ss smør

2 dl kremfløte

Salt og pepper

Tilbehør

10 kapers, delt i to

 

Bruk helst fersk torskeloin- man kan fryse fisken i 12 timer først og tine opp i kjøleskapet før man graver den.

Legg torsken på et fat og strø over salt, sukker, fennikelfrø og rosépepper. Skrell og riv rødbeten og legg over torsk. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet, minst et døgn- det går også fint med to dager.

Skrell jordskokk og kutt i mindre biter. Legg en spiseskje smør i en kjele og brun jordskokken på middels varme i omtrent fem minutter- rør rundt. Legg i resten av smøret og la det smelte. Hell i fløte og miks til en jevnt og fin puré med en stavmikser. Del kapers i to.

Legg torsken på en fjøl og tørk av lett med kjøkkenpapir. Spar litt fennikelfrø og revet rødbeter til pynt. Bruk helst en laksekniv eller en filetkniv og skjær tynne skiver på skrå- akkurat som man skjærer sashimi-laks.

Legg torskeskiver på et fat eller legg noen skiver på hver tallerken. Strø over litt kapers, fennikelfrø og revet rødbeter. Legg små klumper med jordskokkpuré, du kan bruke en teskje eller en sprøytepose. Server med en gang.

Tips: Sett den ferdig gravede torsken ut på benken en-to timer før servering slik at den ikke er iskald når den skal serveres.

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×