4 porsjoner- tid 30 minutter+ forberedelser
Sashimi
300 gr laks av sashimikvalitet
100 gr tunfisk av sashimikvalitet
100 gr kveite
8 crabsticks (helst fryst variant og ikke lake)
4 store friterte tofuplater (fås kjøpt i asiatiske matbutikker vakuum eller fryst) kan sløyfes
2 dl soyabønner- edamamebønner
4 ss goma wakame (sjøgresssalat) kan sløyfes
2 ss lakserogn kan sløyfes eller byttes ut med lodderogn
1 lite glass syltet ingefær
2 ss wasabi
2 dl soyasaus til servering
Eventuelt sushiris
All sushifisk bør være fryst i minst 12 timer- gjerne et døgn før bruk for å unngå paracitter. La fisken tine sakt opp i kjøleskapet. Men, dette gjelder ikke noen spesifikke sorter fisk. Kjøper du hos en fiskehandler kan du spørre dem om råd.
Skjær laks, tunfisk og kveite i tynne skiver. Legg skivene på et fat. Del crabsticks slik at de blir omtrent 3 cm lange. Skjær fritert tofu i to eller fire slik at de blir små rektangler.
Topp gjerne med lakserogn og sesamfrø. Server med en gang sammen med syltet ingefær, wasabi og soyasaus! Eventuelt med sushiris og goma wakame.