Spennende sashimi

Vil du prøve noe annet enn bare laksesashimi? Da er dette den rette oppskriften. Server sashimi med eller uten ris. Bruk laks, tunfisk, kveite, crabsticks og fritert tofu. Server gjerne med soyabønner, wasabi, soyasaus, goma wakame og syltet ingefær. Sashimi kan være enkelt eller komplisert ettersom hva du selv ønsker. Varier mellom forskjellige typer fisk, skalldyr, blekksprut eller kanskje avokado, mango og jordbær. Det er uansett godt, og en sikker vinner på fredagskvelden. Her er mitt forslag til helgens kos!

4 porsjoner- tid 30 minutter+ forberedelser

Sashimi

300 gr laks av sashimikvalitet

100 gr tunfisk av sashimikvalitet

100 gr kveite

8 crabsticks (helst fryst variant og ikke lake)

4  store friterte tofuplater (fås kjøpt i asiatiske matbutikker vakuum eller fryst) kan sløyfes

2 dl soyabønner- edamamebønner

4 ss goma wakame (sjøgresssalat) kan sløyfes

2 ss lakserogn kan sløyfes eller byttes ut med lodderogn

1 lite glass syltet ingefær

2 ss wasabi

2 dl soyasaus til servering

Eventuelt sushiris

 

All sushifisk bør være fryst i minst 12 timer- gjerne et døgn før bruk for å unngå paracitter. La fisken tine sakt opp i kjøleskapet. Men, dette gjelder ikke noen spesifikke sorter fisk. Kjøper du hos en fiskehandler kan du spørre dem om råd. 

Skjær laks, tunfisk og kveite i tynne skiver. Legg skivene på et fat. Del crabsticks slik at de blir omtrent 3 cm lange.  Skjær fritert tofu i to eller fire slik at de blir små rektangler.

Topp gjerne med lakserogn og sesamfrø. Server med en gang sammen med syltet ingefær, wasabi og soyasaus! Eventuelt med sushiris og goma wakame.

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×