Skrei med ertestuing og grønnkålschips

4 porsjoner- tid ca. 1 time 

800 gr skrei torskeloin (ryggfileten) 

500 gr grønne erter

1 ss smør

0,5 dl fløte

Grønnkålschips

400 gr grønnkål

2 ss olivenolje

Salt og pepper

 

Salte og pepre torskryggen, skjær i porsjonsbiter på ca. 200 gr per stykk, og legg i en ildfast form. Disse skal ovnsbakes på 175 grader, ca. 20 minutter. Dette kommer litt ann på størrelsen, den skal ha en steketemperatur på mellom 48 og 50 grader. Går den over 52 grader blir den for tørr.

Skyll grønnkålen og rist av vannet godt. Kutt eller riv i passe små biter, og legg i en bolle. Tilsett olivenolje og litt salt og pepper. Bland med hendene, slik at det fordeles godt. Legg utover en plate med bakepapir. 180 grader, 5-10 minutter i ovnen!

Varm ertene med meierismør og fløte, bruk en stamper til å mose med. Det går også med stavmikser men da blir det mer en puré. Jeg syns det smaker godt når det er litt grovere biter i stuingen.

 

Legg ertestuing på tallerkenen, så torskryggen oppå og topp med grønnkålschips, salt og pepper. Enkelt og godt!

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×