Skrei med hvitløk og soltørkede tomater

By på ovnsbakt skrei i helgen servert med hvitløk, soltørkede tomater, basilikum, pinjekjerner og potetmos. Nå er skrei-sesongen i full gang og det er derfor på tide med en god helgemiddag. 

800 gr skrei, kotelett 

2 hvitløksbåter

3-4 ss basilikum, finhakket

4-6 soltørkede tomater, i olje

2 ss olivenolje

3-4 ss pinjekjerner

Salt og pepper

 

Potetmos

600 gr poteter

1 dl kremfløte

2 ss smør

Salt og pepper

 

Tilbehør

3 gulrot, gjerne økologisk

2 persillerot, gjerne økologisk

1 ss smør

Salt og pepper

 

Dryss over godt med salt på skrei-kotelettene og det trekke inn i 10 minutter. Skyll av saltet og tørk lett med kjøkkenpapir. 

Sett på ovnen på 180 grader. Skyll, skrubb og kutt gulrøtter og persillerøtter i strimler. Legg dem i en ildfast form og sett dem inn i ovnen i ca. 20 minutter, litt avhengig av tjukkelsen på rotfruktene.

Skrell og kok potetene møre og hell av vannet etterpå. Tilsett smør, salt og pepper og fløten. Mos potetene med en potetmoser til du får ønsket konsistens. Det er godt når det er litt grov potetstappe! 

Finhakk hvitløk og basilikum og soltørkede tomater. 

Ha olivenolje i stekepanna, sett på høy varme og fres skrei-skivene kjapt på begge sider. Legg dem i en ildfast form. Fres deretter hvitløk og soltørkede tomater i samme olje noen minutter. Hell deretter over hvitløk og tomater på skrei-skivene og dryss over basilikum og pinjekjerner.

Nå skal fisken inn i ovnen 8-10 minutter. 

Anrett skrei-kotelettene på fire tallerkener, legg litt potetmos ved siden av og topp med ovnsbakte rotfrukter og basilikumblader. Strø eventuelt på litt forsiktig med salt og pepper.

 

Tips:

Ved å steke skreien på høy varme i noen sekunder gjør at skivene får en fin farge og stekeskorpe. 

Du trenger ikke skrelle gulrøtter og persillerøtter hvis du kjøper dem økologiske. Det holder å skylle, eventuelt skrubbe av jord, og ovnsbake dem. Det sitter mye god smak i skallet. 

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×