Skrei med soppkrem og søtpoteter

Skreien er her for fullt! Dette er en enkel og meget god matrett som passer både som hverdagsmat og til fest. Det er viktig å ikke steke fisken for lenge, da blir den tørr. Soppkremen gjør at denne retten ikke nødvendigvis trenger noen hvit saus- det er en saftig krem som smaker nydelig til en saftig bit skreitorsk.

4 porsjoner- tid ca.1 time

800 gr torskeloin- ryggbiten på skreitorsken, gjerne skinnfri

2 søtpoteter

En krukke fersk timian

Salt og pepper

Soppkrem

200 gr kremost naturell

200 gr sopp, champinjonger og aromasopp

2 ss seterrømme

½ ts gurkemeiekrydder

2 ss timian finhakket

 

Sett ovnen på 180 grader.

Skrell søtpotetene og skjær i like terninger. Legg på et stekebrett med bakepapir, hell over litt olivenolje, salt og pepper. Bland med hendene. Sett i ovnen i ca. 20-25 minutter til de får en gyllen farge.

Del sopp i små biter og bland med kremost, rømme, gurkemeie og finhakket timian. La kremen stå i kjøleskapet. Del torskeloinen i 4 biter a ca. 200 gr per bit. Skjær et snitt i hver bit ca. 2-3 cm ned  (ikke helt ned) og legg soppkrem ned i sprekken og litt godt utover fiskebiten. Legg fisken i en ildfast form og stek i ovnen 18-20 minutter. Bruk gjerne et steketermometer, den skal ha en indre kjernetemperatur på 48 grader før den tas ut av ovnen og hviler seg opp til 50 grader, da blir den saftig og perfekt.

Anrett hver fiskebit på tallerkener og fordel søtpoteten. Topp med fersk timian, og litt salt og pepper! Man kan også servere med en enkel hvitvinsaus.

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×