Smørstekt smørflyndre med hvitvinssaus

En enkel og kjempegod fiskemiddag med klassiske tilbehør! Smørflyndre er en knallgod fisk men mye smak. Den er litt fastere i konsistensen enn rødspette og fungerer både til steking, koking eller ovnsbaking. Smørflyndre kan man unne seg til middag både i hverdagen men også til fest.

4 porsjoner

Fisken

600 gr/6-8 fileter smørflyndre (150 gr per person)

2 ss meierismør til steking

Tilbehør

6 gulrøtter

8 poteter /medium størrelse

Fersk karse og dill til servering

Hvitvinssaus

2 sjalottløk

1 dl tørt vin

2 dl fløte

1 ss smør

1 ts maizenna

1 dl fiskekraft (kan sløyfes)

1 ts sitronsaft

En klype salt

 

Del sjalottløken i grove biter og stek lett i smør i en liten kasserolle. Tilsett kraft (du kan sløyfe og bruke vann men det blir ikke samme smak), hvitvin og fløte. Kok på middels høy varme til du har omtrent 4 dl igjen. Sil av løken, slik at du får en fin og jevn saus, og visp inn maizenna fort. Smak til med salt og sitronsaft.

Skrell gulrøtter og poteter, kok i rikelig med vann til de blir møre.

Kvern over salt og pepper på fisken og la dem gjerne ligge i 20 minutter å hvile. Stek smørflyndrene i omganger i stekepannen med litt meierismør. Dette går fort, det tar bare noen få minutter per filet.

Server fisken, nykokte gulrøtter og poteter sammen med hvitvinssausen. Legg gjerne på litt fersk karse, dill eller persille.

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×