4 porsjoner
Fisken
600 gr/6-8 fileter smørflyndre (150 gr per person)
2 ss meierismør til steking
Tilbehør
6 gulrøtter
8 poteter /medium størrelse
Fersk karse og dill til servering
Hvitvinssaus
2 sjalottløk
1 dl tørt vin
2 dl fløte
1 ss smør
1 ts maizenna
1 dl fiskekraft (kan sløyfes)
1 ts sitronsaft
En klype salt
Del sjalottløken i grove biter og stek lett i smør i en liten kasserolle. Tilsett kraft (du kan sløyfe og bruke vann men det blir ikke samme smak), hvitvin og fløte. Kok på middels høy varme til du har omtrent 4 dl igjen. Sil av løken, slik at du får en fin og jevn saus, og visp inn maizenna fort. Smak til med salt og sitronsaft.
Skrell gulrøtter og poteter, kok i rikelig med vann til de blir møre.
Kvern over salt og pepper på fisken og la dem gjerne ligge i 20 minutter å hvile. Stek smørflyndrene i omganger i stekepannen med litt meierismør. Dette går fort, det tar bare noen få minutter per filet.
Server fisken, nykokte gulrøtter og poteter sammen med hvitvinssausen. Legg gjerne på litt fersk karse, dill eller persille.