Stekt makrell med dillpoteter og tyttebær

Sommeren er her og det betyr at makrellen har kommet! Det er nå den er best, dra ut å fisk makrell eller kjøp fersk hos fiskehandleren. 

4 porsjoner- tid 30 minutter

8 stk mellomstore nypoteter

½ krukke frisk dill

1 ss olivenolje

8 fileter fersk makrell

1 egg

2 dl griljermel

2 ss meierismør til steking

Salt og pepper

Tyttebærsyltetøy

8 små reddiker

 

Start med å koke potetene i rikelig med vann.

Finhakk dill og legg i en bolle med olivenolje, salt og pepper. Avkjøl potetene og vend inn med dillen.

Visp et egg sammen. Legg griljermel på et tallerken. Smelt smør i en stekepanne. Dypp en og en makrellfilet i egg- griljermel- og legg i stekepannen. Stek makrellfiletene på høy varme i stekepannen med meierismør, først kjøttsiden i 2 minutter og så skinnsiden i 2 minutter.

Fordel de ferdigstekte makrellfiletene på tallerkener. Legg et par poteter til hver, og en skje med tyttebær. Topp med friske dillkvister og reddikskiver og server med en gang!

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×