4 porsjoner- tid 30 minutter
8 stk mellomstore nypoteter
½ krukke frisk dill
1 ss olivenolje
8 fileter fersk makrell
1 egg
2 dl griljermel
2 ss meierismør til steking
Salt og pepper
Tyttebærsyltetøy
8 små reddiker
Start med å koke potetene i rikelig med vann.
Finhakk dill og legg i en bolle med olivenolje, salt og pepper. Avkjøl potetene og vend inn med dillen.
Visp et egg sammen. Legg griljermel på et tallerken. Smelt smør i en stekepanne. Dypp en og en makrellfilet i egg- griljermel- og legg i stekepannen. Stek makrellfiletene på høy varme i stekepannen med meierismør, først kjøttsiden i 2 minutter og så skinnsiden i 2 minutter.
Fordel de ferdigstekte makrellfiletene på tallerkener. Legg et par poteter til hver, og en skje med tyttebær. Topp med friske dillkvister og reddikskiver og server med en gang!