Thaigryte med laks og kokosmelk

En deilig thaigryte laget av kokosmelk og curry-pasta! Stek laksebiter og kok opp bulgur eller ris. En enkel og super god middag!

4 porsjoner- tid ca. 1 time

800 gr laks

1 rød løk

1 gul løk

3 hvitløksbåter

5 ca fersk ingefær

1 gul paprika

1 stilk sitrongress

3 gulrøtter

2 bokser kokosmelk á 4 dl

2 ss grønn curry paste, eventuelt rød (fås i nesten alle vanlige matbutikker)

1 lime, saften

1 appelsin-båt, saften (kan sløyfes)

1 ss soyasaus

Salt og pepper

2 ss sesamolje til steking (evt. raps)

 

Topping

Revet limeskall

Revet appelsinskall (kan sløyfes)

4 never cashewnøtter, grovhakket

2 dl tørr bulgur (gir 6 dl kokt)


Begynn med å hakke løken i små biter og fres med finhakket hvitløk, ingefær og sitrongress i olje.

Kutt paprika i biter, skrell og strimle gulrøtter i strimler eventuelt skjær i små skiver- hell i stekepannen sammen med resten og stek på middels varme.

Kok opp bulgur etter anvisningen på pakken.

Hell i kokosolje, soyasaus, limesaft og curry-pastaen sammen med grønnsakene og la putre på lav varme.

Kutt laksen i like store terninger og stek i litt olje med salt og pepper på høy varme i omtrent 3 minutter- rør rundt ofte. Det er viktig at laksen ikke stekes for lenge. Putt laksebitene ned i gryta og vend forsiktig inn.

Sil av bulguren. Server gryta med en gang sammen med den kokte bulguren. Topp med hakkede cashewnøtter og gjerne lime, godt med en ekstra skvis!

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×