4 porsjoner- tid ca. 1 time
800 gr laks
1 rød løk
1 gul løk
3 hvitløksbåter
5 ca fersk ingefær
1 gul paprika
1 stilk sitrongress
3 gulrøtter
2 bokser kokosmelk á 4 dl
2 ss grønn curry paste, eventuelt rød (fås i nesten alle vanlige matbutikker)
1 lime, saften
1 appelsin-båt, saften (kan sløyfes)
1 ss soyasaus
Salt og pepper
2 ss sesamolje til steking (evt. raps)
Topping
Revet limeskall
Revet appelsinskall (kan sløyfes)
4 never cashewnøtter, grovhakket
2 dl tørr bulgur (gir 6 dl kokt)
Begynn med å hakke løken i små biter og fres med finhakket hvitløk, ingefær og sitrongress i olje.
Kutt paprika i biter, skrell og strimle gulrøtter i strimler eventuelt skjær i små skiver- hell i stekepannen sammen med resten og stek på middels varme.
Kok opp bulgur etter anvisningen på pakken.
Hell i kokosolje, soyasaus, limesaft og curry-pastaen sammen med grønnsakene og la putre på lav varme.
Kutt laksen i like store terninger og stek i litt olje med salt og pepper på høy varme i omtrent 3 minutter- rør rundt ofte. Det er viktig at laksen ikke stekes for lenge. Putt laksebitene ned i gryta og vend forsiktig inn.
Sil av bulguren. Server gryta med en gang sammen med den kokte bulguren. Topp med hakkede cashewnøtter og gjerne lime, godt med en ekstra skvis!