Varmrøkt laks med potetstappe og rognsaus

Dette måltidet passer like godt til lunsj som til middag. Salt varmrøkt laks med hjemmelaget potetstappe og en kald dressing- min hjemmelagde rognsaus med dill. Mmm, det kan ikke bli bedre..

 4 porsjoner- tid. Ca 30 min

400 gr varmrøkt laks, 100 gr per person, evt 150 gram per person

Rognsaus

3 dl lett rømme

2 ss lodderogn

3 ss fersk dill, finhakket

1 ss gressløk, finhakket

1 ss sitronsaft

Salt og pepper

Potetstappe

500 gr poteter

Vann

1 dl helmelk/matfløte

1 ss smør

Salt og pepper


Skrell og kutt potetene i jevnstore biter (slik koker de fortere). Kok potetene i rikelig med vann i 10-15 minutter til de er myke. Sil av vannet og mos potetene. Tilsett melk/fløte og salt og pepper. Rør inn smøret til slutt.

Bland sammen rømme, rogn og finhakket dill. Smak til med salt og pepper.

Anrett varmrøkte laksefiléter eller biter på hver tallerken med en sleiv potetstappe og en stor skje med rognsaus. Pynt med gressløk, dill og lodderogn. Skikkelig godt og smakfullt!

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×