4 porsjoner- tid. Ca 30 min
400 gr varmrøkt laks, 100 gr per person, evt 150 gram per person
Rognsaus
3 dl lett rømme
2 ss lodderogn
3 ss fersk dill, finhakket
1 ss gressløk, finhakket
1 ss sitronsaft
Salt og pepper
Potetstappe
500 gr poteter
Vann
1 dl helmelk/matfløte
1 ss smør
Salt og pepper
Skrell og kutt potetene i jevnstore biter (slik koker de fortere). Kok potetene i rikelig med vann i 10-15 minutter til de er myke. Sil av vannet og mos potetene. Tilsett melk/fløte og salt og pepper. Rør inn smøret til slutt.
Bland sammen rømme, rogn og finhakket dill. Smak til med salt og pepper.
Anrett varmrøkte laksefiléter eller biter på hver tallerken med en sleiv potetstappe og en stor skje med rognsaus. Pynt med gressløk, dill og lodderogn. Skikkelig godt og smakfullt!