4 porsjoner- tid under en time
Multedressing
4 ss multer
2 ss majones
2 ss rømme
1/2 ts salt
Potetstappe
500 gr poteter
Vann
1 dl helmelk/matfløte
1 ss smør
Salt og pepper
2 vårløk eller en bit purreløk
½ krukke bladpersille
4 varmrøkte makreller
6 reddiker
Blader crispisalat
Mos multene med en gaffel og bland sammen med majones, rømme og salt. Sett i kjøleskapet frem til 15 minutter før serveringen.
Skrell potetene. Kok dem i rikelig med vann i 10-15 minutter eller til de blir møre. Sil av vannet og mos potetene. Tilsett melk/fløte og salt og pepper. Rør inn smøret til slutt.Kutt vårløk eller purreløk i tynne, små biter og bland inn i stappen sammen med noen spiseskjeer hakket bladpersille.
Anrett salatblader, reddiker i skiver og varmrøkte makreller på hver sin tallerken. Legg på en sleiv med potetstappe og en skje med multedressing. Server med en gang- vel bekomme!