Varmrøkt rødspette med multedressing og stappe

Rødspetten er i sesong og derfor passer det utmerket med varmrøkt rødspette til middag elle lunsj. Denne har jeg servert med en enkel rotstappe og multedressing. Varmrøkt rødspette er salt og multedressingen er søt, som blir en perfekt kombinasjon sammen med hjemmelaget rotstappen. Topp det hele med deilig lakserogn som fremhever fisk- og saltsmaken og frisk kruspersille.

4 porsjoner- tid under 30 minutter

En liten rødspette per person á ca 200-300 gram, ben og finner veier mye. Del dem i to hvis de er større.

Multedressing

4 ss multer

2 ss majones

2 ss rømme

1/4 ts salt og pepper

Enkel rotstappe

4-6 poteter

2 store gulrøtter

1 ss meierismør

1 dl fløte

1/2 ts salt og pepper

2-3 stilker kruspersille

Topp

Kruspersille

4 ts lakserogn

 

Mos multene med en gaffel og bland sammen med majones, rømme, salt og pepper. Sett i kjøleskapet frem til 15 minutter før serveringen. 

Skrell poteter og gulrøtter. Kok dem møre og sil av vannet. Tilsett smør og fløte og mos med en stapper. Smak til med salt og pepper. Finhakk kruspersille og tilsett et par spiseskjeer og rør rundt i stappen. 

Legg en rødspette på hver tallerken og topp med en stor skje rotstappe og multedressing. Topp med frisk kruspersille og server retten med en gang! Nyt sesongens gode varer.

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×