4 porsjoner- tid under 30 minutter
En liten rødspette per person á ca 200-300 gram, ben og finner veier mye. Del dem i to hvis de er større.
Multedressing
4 ss multer
2 ss majones
2 ss rømme
1/4 ts salt og pepper
Enkel rotstappe
4-6 poteter
2 store gulrøtter
1 ss meierismør
1 dl fløte
1/2 ts salt og pepper
2-3 stilker kruspersille
Topp
Kruspersille
4 ts lakserogn
Mos multene med en gaffel og bland sammen med majones, rømme, salt og pepper. Sett i kjøleskapet frem til 15 minutter før serveringen.
Skrell poteter og gulrøtter. Kok dem møre og sil av vannet. Tilsett smør og fløte og mos med en stapper. Smak til med salt og pepper. Finhakk kruspersille og tilsett et par spiseskjeer og rør rundt i stappen.
Legg en rødspette på hver tallerken og topp med en stor skje rotstappe og multedressing. Topp med frisk kruspersille og server retten med en gang! Nyt sesongens gode varer.