4 porsjoner
2 egg
12 gr fersk gjær
3 dl melk
1,5 dl hvetemel
1,5 dl bokhvetemel (kan sløyfes og erstattes med vanlig hvetemel)
¼ ts salt
50 gr smør, smeltet og avkjølt
Fersk dill eller gressløk, finhakket
1 boks rømme
Løyrom etter egen lommebok og eget ønske (ca. 50 gr per person holder godt som forrett)
Varm melken til 37 grader og tilsett fersk gjær. Tilsett melet og salt, rør godt. Skill eggene, og hell i bare eggeplommene. Legg eggehviten til sides. Dekk bollen og la deigen heve i 45-60 minutter. Visp eggehvitene stive. Rør inn smøret og de stivpiskede eggehvitene.
Ha på medium varme i stekepannen, med bare litt smør. Legg på røre i stekepannen på størrelse med spiseskjeer, og stek i flere omganger.
Serververingsforslag: Legg tre stykker på en liten tallerken som en forrett, toppet med rømme, løyrom, finhakket rødløk (kan sløyfes) og finhakket dill/ gressløk. Du kan også legge mange blinis på store fat toppet med rømme, lodderogn og dill/gressløk som små aperitiffer sammen med velkomstdrinken i selvskap. Lodderognen er en billigere variant.