Ceviche med laks og kamskjell

Når du lager skal bruke rå fisk må du bruke så fersk fisk som mulig. Jeg anbefaler å fryse ned fisken i ca. 24 timer før bruk, da unngår du eventuelle parasitter.
Du kan eventuelt bruke den som kalles for "Bømlo-laks" fra Bømlo kommune, som er uten antibiotika, som kan spises rå uten å måtte fryse den først. Den får du hos utvalgte fiskehandlere.

4 porsjoner- tid 30 minutter+ forberedelser

200 gr laks

200 gr kamskjell

2 lime, skallet og saften

0,5 dl olivenolje

½ sitron, saften

½ appelsin, saften

1 rød chili

1 mango

3 vårløk

1 bunt koriander fersk

Salt og pepper

 

Skjær laks og kamskjell i like store ternigner, ca. 1x1 cm. Bland olje, limesaft og limeskall med sitron- og appelsinsaft. Tilsett fisken, rør godt og sett i kjøleskapet i minst 1 time.

Finhakk chili og fjern frøene. Skrell og finsnitt mango i små terninger. Skyll vårløk og skjær i tynne strimler. Finhakk fersk koriander.

Ta ut fisken av kjøleskapet og tilsett resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper.

Anrett i små skåler, små tallerkener eller som jeg har gjort- i rengjorte skjell fra ferske kamskjell.

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×