Hvit asparges med spekeskinke og hollandaise

Vårens deilige hvite asparges med fersk spekeskinke og varm hollandaisesaus, kan det bli bedre? Dette er en rett som egner seg som forrett, men man kan såklart spise den som en lunsj eller middag hvis man elsker det, slik jeg jeg gjør!

Norsk hvit asparges har en kort sesong fra mai til juni, så utnytt dette mens du kan!

 

4 porsjoner- tid 30 minutter

4-8 hvite asparges, avhengig av størrelsen, 1 eller 2 til hver

8 skiver spekeskinke

Rød basilikumblader til pynt

Ramsløksknopper til pynt

Litt nykvernet salt og pepper tilslutt

Hollandaisesaus

150 gr smør

3 eggeplommer

3 ss vann

½ sitron, saften

Salt og hvitpepper

 

Vær gjerne to stykk når du lager denne retten hvis du er redd for at sausen skiller seg mens du driver med andre forberedelser.

Lag hjemmelaget hollandaisesaus først. Smelt smør i en kjele og avkjøl det. Press sitronsaft og legg i en skål. Nå skal du sette frem to små kjele og ha to vannbad. Kok opp vann i et vannbad (med høy varme) og knekk ut eggeplommer. Visp godt sammen til et lett skum. Flytt kjelen over til det andre vannbadet med lavere varme, visp noen minutter til blandingen er tjukkere i konsistensen. Hell i det smeltede smøret litt og litt i en tynn stråler, og visp hele tiden, så fettet fanges opp av eggeplommene. Tilsett sitronsaft og smak til med salt og pepper. Sausen kan holdes forsiktig varm i vannbadet i ca tjue minutter, men det er vanskelig å varme opp igjen, da kan sausen skille seg lett.

Kok hvit asparges i 5-12 minutter avhengig av tykkelsen. De skal bli helt møre, i motsetning til den grønns aspargesen. Stikk med en skrap kniv for å kjenne om de er møre.

Legg klar spekeskinke, basilikumblader og ramsløksknopper til pynt.

Sil av vannet på aspargesen og legg dem på et fat eller på fire tallerkener. Legg på skiver med spekeskinke og hell over varm hollandaisesaus. Pynt med basilikumblader og ramsløksknopper. Kvern over litt salt og pepper og server med en gang!

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×