4 porsjoner- forrett- tid ca. 30 minutter
Laksetartar
300 gram fersk laksefilet uten skinn (eit salmalaks)
1 ts sukker
1 ts salt
Nykvernet pepper
1 liten rødløk
1 sitron, revet skall og saft (økologisk)
1/2 dl creme fraiche
Fennikelsalat
1 liten fennikel
Litt sitronsaft
1 ts olivenolje
1 pakke erteskudd- eventuelt en annan type spire som feks. alfaalfaspirer
Rosmarinolje
1 dl rapsolje
3-5 kvister rosmarin fersk
Laksetartaren
Skjær fersk laks i veldig små biter og legg i en bolle. Tilsett sukker, salt og pepper. Finhakk rødløken og bland sammen med resten. Riv sitronskall og press sitronsaft og rør godt rundt med resten. Bland inn creme fraiche. Smak til med salt og pepper. Legg i kjøleskapet hvis det går mye tid mellom tilberedningen og servering, men tartaren skal ikke være iskaldt når den serveres.
Fennikelsalat
Skjær av de grønne små buskene på fennikelen, de ser litt ut som dill. Skjær fennikelen i syltynne skiver, gjerne med mandolin. Legg det i en bolle og drypp noen dråper sitronsaft over og tilsett olivenolje salt og pepper. Skyll erteskudd eller andre spirer og bland inn med resten.
Rosmarinolje
Finhakk rosmarin og bland sammen med rapsoljen.
Legg litt tartar på en tallerken og trykk forsiktig over med en skje og form som en "kjøttkake". Legg på litt fennikelsalat og drypp over forsiktig med olje. Server med en gang. Bon appetitt!