Laksetartar med fennikelsalat og rosmarinolje

Imponer gjestene med en laksetartar med friskt tilbehør. Server gjerne sammen med musserende vin eller vin som passer til laks, rosmarin og fennikel.

4 porsjoner- forrett- tid ca. 30 minutter

Laksetartar

300 gram fersk laksefilet uten skinn (eit salmalaks)

1 ts sukker

1 ts salt

Nykvernet pepper

1 liten rødløk

1 sitron, revet skall og saft (økologisk)

1/2 dl creme fraiche

Fennikelsalat

1 liten fennikel

Litt sitronsaft

1 ts olivenolje

1 pakke erteskudd- eventuelt en annan type spire som feks. alfaalfaspirer

Rosmarinolje

1 dl rapsolje

3-5 kvister rosmarin fersk


Laksetartaren

Skjær fersk laks i veldig små biter og legg i en bolle. Tilsett sukker, salt og pepper. Finhakk rødløken og bland sammen med resten. Riv sitronskall og press sitronsaft og rør godt rundt med resten. Bland inn creme fraiche. Smak til med salt og pepper. Legg i kjøleskapet hvis det går mye tid mellom tilberedningen og servering, men tartaren skal ikke være iskaldt når den serveres.

Fennikelsalat

Skjær av de grønne små buskene på fennikelen, de ser litt ut som dill. Skjær fennikelen i syltynne skiver, gjerne med mandolin. Legg det i en bolle og drypp noen dråper sitronsaft over og tilsett olivenolje salt og pepper. Skyll erteskudd eller andre spirer og bland inn med resten. 

Rosmarinolje

Finhakk rosmarin og bland sammen med rapsoljen. 

 

Legg litt tartar på en tallerken og trykk forsiktig over med en skje og form som en "kjøttkake". Legg på litt fennikelsalat og drypp over forsiktig med olje. Server med en gang. Bon appetitt!

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×