4 porsjoner
Pizzadeig
300 gr speltmel, fint
2 dl vann
25 gr fersk gjær, evt. ½ pakke tørrgjær
1 ss himalayasalt
1 ss olivenolje
100 gr vellagret gulost
2 dl rømme
200 gr løyrom eller sikrogn
1 rødløk
En bundt fersk dill
Start med pizzadeigen. Bland alle ingrediensene sammen, enten i en kjøkkenmaskin eller kna for hånd til du får en jevn og fin deig. Deigen skal heve til dobbelt størrelse, omtrent en time.
Hvis du har pizzastein så sett den inn i ovnen med en gang og skru på 250 grader. Ikke sett steinen inn i varm ovn, da sprekker den!
Når deigen er ferdig hevet kjevler du ut en pølse og deler i små biter. Spe gjerne på med mer speltmel underveis og kna ut deigen til små runde pizzaer, mellom 7-12 cm i diameter. Jeg lagde 9 pizzaer og hadde fortsatt litt deig igjen. Det er viktig at dem er veldig tynne, slik at bunnen blir sprø og god. Legg på bakepapir de 3 første minuttene på pizzasteinen. Kutt osten i små terninger. Ta ut pizzasteinen og dra ut bakepapiret. Legg på noen terninger av ost på hver pizza. La de steke yttligere 5-10 minutter, til osten er smeltet og de blir gyllenbrune.
Finhakk dill og rødløk. Strø litt på hver pizza og legg på små klumper av løyrom fordelt utover. Legg på små klumper med rømme og server en minipizza på hver tallerken eller på et stort fat slik at alle kan ta hver sin.