Jeg tar alltid utgangspunkt i 1 del havregryn og 2 deler vann. Lettkokt havregryn skal kokes mellom 3-5 minutter og vanlig havregryn 5-8 minutter.
1 porsjon
1 dl havregryn
2 dl vann
Blandede frø; solsikkefrø, gresskarfrø, linfrø og sesamfrø
10 trøkede tranebær
3 mandler
1 ss peanøttsmør
1 ss tørkede kokosflak
1-2 dl havremelk
1 ts kanel
2 ss kvarg
Bland sammen havregryn og vann og kok opp. Kok grøten avhengig av om du har valgt lettkokt eller vanlig havregrøt. Rør med en tresleiv ofte slik at det ikke blir brent. Jeg koker på medium varme.
Legg havregrøten på åden ene siden i en skål. Legg kvarg ved siden av. Hell over en spiseskje med peanøttsmør. Strø over blandede frø, mandler, tørkede tranebær kokosflak. Hell havremelk rundt det hele og avslutt med kanel. Spis havregrøten med en gang og få en pangstart på dagen!