Jeg tar alltid utgangspunkt i 1 del havregryn og 2 deler vann. Lettkokt havregryn skal kokes mellom 3-5 minutter og vanlig havregryn 5-8 minutter.
1 porsjon
Havregrøten
1 dl havregryn
2 dl vann
¼ ts salt
1 ss gresskarfrø
1 ss solsikkefrø
1 ss linfrø
1 ss sesamfrø
1 ss kokosolje- med eller uten smak etter hva du selv liker
Topping
1 banan
1 ts kanel
1 ss tørkede tranebær
1 ss gule rosiner
1 ss tørkede kokosflak
Putt havregrøt i en liten kjele sammen med alle typer frø, vann, salt og kokosolje. Kok grøten avhengig av om du har valgt lettkokt eller vanlig havregrøt. Rør med en tresleiv ofte slik at det ikke blir brent. Jeg koker på medium varme.
Del banan i skiver og topp med valgfritt tilbehør.
Her har jeg toppet med tørkede tranebær, gule rosiner og ristede kokosflak med kanel tilslutt. Men du kan såklart toppe med noe annet!