Grov havregrøt med banan og kanel

Havregrøt er for meg den beste måten å starte dagen på. Mange jeg har snakket med sier de syns det er kjedelig, men de har vanligvis bare smakt kokt havregrøt uten å tilsette noe mer. Hallo, hallo- det fins så mye mer en bare kokte havregrøt! Topp med hva du vil eller tilsett smaker i havregrøten. Det gjør grøten mer spennende og enklere å variere, uten å bli lei!

Jeg tar alltid utgangspunkt i 1 del havregryn og 2 deler vann. Lettkokt havregryn skal kokes mellom 3-5 minutter og vanlig havregryn 5-8 minutter.

1 porsjon

Havregrøten

1 dl havregryn

2 dl vann

¼ ts salt

1 ss gresskarfrø

1 ss solsikkefrø

1 ss linfrø

1 ss sesamfrø

1 ss kokosolje- med eller uten smak etter hva du selv liker

Topping

1 banan

1 ts kanel

1 ss tørkede tranebær

1 ss gule rosiner

1 ss tørkede kokosflak

 

Putt havregrøt i en liten kjele sammen med alle typer frø, vann, salt og kokosolje. Kok grøten avhengig av om du har valgt lettkokt eller vanlig havregrøt. Rør med en tresleiv ofte slik at det ikke blir brent. Jeg koker på medium varme.

Del banan i skiver og topp med valgfritt tilbehør.

Her har jeg toppet med tørkede tranebær, gule rosiner og ristede kokosflak med kanel tilslutt. Men du kan såklart toppe med noe annet!

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×