6 stykker, 2-3 porsjoner
Luftige lapper
3 dl hvetemel
½ dl sammalt rugmel grovt
2 ss sukker (kan sløyfes hvis du vil ha en sunnere variant)
1 ts salt
1 ss bakepulver, toppet
2 ss olje
3 dl vann
Litt olje til steking
Topping
1 ss peanøttsmør
Granola (klikk for oppskrift)
Frosne bjørnebær
Granateple, kjerner
Bland alt det tørre i en bolle og tilsett vann og olje. Visp sammen til en ganske tykk konsistens. La røren hvile i ca. 10 minutter. Smelt litt smør i pannen og stek luftige lapper på middels høy varme. Når lappene blir stive i kanten kan du vende dem forsiktig med en stekespade. NB- ikke tilsett for store mengder smør i pannen om gangen, ta litt og litt.
Stable ønsket mengde lapper på hverandre og smør peanøttsmør øverst. Strø over granola, bjørnebær og granateple-kjerner. Server med en gang!