Lag luftige sjokolade lapper og server med sprøstekt bacon, modne bananer og flytende sirup. En skikkelig amerikansk frokost, og smaker både søtt og salt!
6 stykker, 2-3 porsjoner
3 dl hvetemel
½ dl sammalt rugmel grovt
2 ss sukker
1 ts salt
1 ss bakepulver, toppet
2 ss kakaopulver (til baking)
2 ss olje
3 dl vann
Smør til steking (bruk olje hvis du er veganer)
Topping
1 banan
150 gr bacon
1 ss lys sirup
Bland alt det tørre i en bolle og tilsett vann og olje. Visp sammen til en ganske tykk konsistens. La røren hvile i ca. 10 minutter. Smelt litt smør i pannen og stek luftige lapper på middels høy varme. Når lappene blir stive i kanten kan du vende dem forsiktig med en stekespade. NB- ikke tilsett for store mengder smør i pannen om gangen, ta litt og litt.
Stable ønsket mengde lapper på hverandre. Skjær banan i skiver og legg på tallerkenen og på lappene. Stek bacon og legg over bananene, topp med flytende lys sirup!