Svensk gubberøre

«Gubbröra» er en svensk salat som består av egg, ansjos og fersk gressløk og dill. Svenskene spiser det både til påske, midtsommer og til jul- sammen med sild osv. på koldtbordet. Liker man ansjos og egg- så er jo dette to fluer i en smekk- smør på brødskiva eller server i halve eggeskall som tilbehør på frokostbordet!

4 små porsjoner

4 hardkokte egg

70 gram ansjos, finhakket

2 ss rødløk, finhakket

2 ss gressløk, finhakket

2 ss dill, finhakket

1 ss creme fraiche evt. lettrømme

1 ss majones

Litt salt og pepper

 

Kok eggene i omtrent åtte-ti minutter og skrell dem. Skjær i små biter/ terninger. Det gjør ikke noe om det smuldrer litt opp, alt skal i salaten.

Finhakk rødløk og urter. Legg i en bolle og bland med creme fraiche og majones. Finhakk ansjos og bland inn med resten. Vend inn egg og smak til med salt og pepper. Denne kan du også la stå i kjøleskapet over natten og servere dagen etter.

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×