4 porsjoner- tid ca. 1 time + forberedelser
600 gr kvernet oksekjøtt, gjerne høyrygg (150 gr per person)
Salt og pepper
Avokadokrem
2 avokado
1 lime, saften
1 liten bunt koriander
3 ss majones
Nykvernet salt og pepper
Limesyltet rødløk
1 rødløk
2 lime, saften
1 dl sukker
Tilbehør
Salatblader
2 tomater, i skiver
1,5 dl barbeque
4 stk cheddar
4 stk briochebrød
Sylteagurk
Pommes frittes
Sylt rødløken, gjerne kvelden før, eller noen timer før servering, da smakene får satt seg bedre. Strimle rødløken med mandolin og tilsett lime og sukker, rør godt rundt og ha i et rent og lufttett glass i kjøleskapet.
Lag fire burgere av kvernet kjøtt, vei opp 150 gram per burger. Bruk en hamburgerpresse hvis du har, eller form godt i hendene. Kvern over salt og pepper på begge sider og legg på en tallerken, la hvile en halvtime før grilling.
Stek pommes frittes etter beskrivelsen på pakken.
Del avokado og legg avokadokjøttet i en bolle. Press ut saften av en lime og tilsett sammen med majones, salt og pepper. Bruk en gaffel og mos til du får en jevn og fin krem, det kan godt være små biter med avokado. Hakk koriander og rør inn.
Skyll tomat og salat i kaldt vann og skjær tomater i skiver.
Pensle burgerne med nøytral olje og grill dem på høy varme i 3-4 minutter på hver side. Legg på cheddarosten de siste minuttene, så det smelter.
Varm brødene på grillen til de blir gyllenbrune. Legg avokadokrem på brødene, kjøtt, barbeque-saus, salat, tomat og syltet rødløk. Server med pomfritt og sylteagurk! Nyt burgeren.