Burger med avokadokrem, syltet rødløk, bbq

Ta burgeren til et nytt nivå med denne saftige burgeren servert med frisk avokadokrem, barbeque-saus og limsesyltet rødløk! Det er både lett å lage og tar ikke lang tid. Mye kan forberedes på forhånd. 

4 porsjoner- tid ca. 1 time + forberedelser

600 gr kvernet oksekjøtt, gjerne høyrygg (150 gr per person)

Salt og pepper

Avokadokrem

2 avokado

1 lime, saften

1 liten bunt koriander

3 ss majones

Nykvernet salt og pepper

Limesyltet rødløk

1 rødløk

2 lime, saften

1 dl sukker

Tilbehør

Salatblader

2 tomater, i skiver

1,5 dl barbeque

4 stk cheddar

4 stk briochebrød

Sylteagurk

Pommes frittes

 

Sylt rødløken, gjerne kvelden før, eller noen timer før servering, da smakene får satt seg bedre. Strimle rødløken med mandolin og tilsett lime og sukker, rør godt rundt og ha i et rent og lufttett glass i kjøleskapet.

Lag fire burgere av kvernet kjøtt, vei opp 150 gram per burger. Bruk en hamburgerpresse hvis du har, eller form godt i hendene. Kvern over salt og pepper på begge sider og legg på en tallerken, la hvile en halvtime før grilling.

Stek pommes frittes etter beskrivelsen på pakken.

Del avokado og legg avokadokjøttet i en bolle. Press ut saften av en lime og tilsett sammen med majones, salt og pepper. Bruk en gaffel og mos til du får en jevn og fin krem, det kan godt være små biter med avokado. Hakk koriander og rør inn.

Skyll tomat og salat i kaldt vann og skjær tomater i skiver.

Pensle burgerne med nøytral olje og grill dem på høy varme i 3-4 minutter på hver side. Legg på cheddarosten de siste minuttene, så det smelter.

Varm brødene på grillen til de blir gyllenbrune. Legg avokadokrem på brødene, kjøtt, barbeque-saus, salat, tomat og syltet rødløk. Server med pomfritt og sylteagurk! Nyt burgeren.

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×