4 porsjoner- tid ca. 45 minutter
8 danske røde pølser
8 hotdog-brød
1 rødløk
Ketsjup til servering
Sur-søt dip
2 ss søt sennep
1 dl suragurk i skiver, hakket
2 dl creme fraiche
1 ss sennepsfrø
Potetstappe
500 gr poteter
Vann
1 dl helmelk/matfløte (blir tjukkere hvis man bruker fløte)
1 ss smør
2 ss fersk gressløk finhakket evt. tørket
Salt og pepper
Kutt suragurkskiver i små biter og tilsett i en skål med creme fraiche, sennepsfrø og sennep. Smak til med salt og pepper. La stå i kjøleskapet slik at smakene får satt seg. Det går helt fint å forberede denne dippen noen timer før/kvelden før.
Skrell og kutt potetene i jevnstore biter (slik koker de fortere). Kok potetene i rikelig med vann i 10-15 minutter til de er myke. Sil av vannet og mos potetene. Tilsett melk/fløte og salt og pepper. Rør inn smøret til slutt og tilsett finhakket gressløk.
Varm opp rikelig med vann i en stor kjele og legg i pølsene i. Vannet skal ikke koke, pølsene skal bare trekkes i ca. 10 minutter (ca. 80 grader varm vann)
Varm hotdogbrød i ovnen i noen minutter på 200 grader til de får en gyllen farge og blir litt sprø. Putt de danske pølsene inn i brødene og server med potetstappe. Sett fram skåler med finhakket rødløk, ketsjup og sur-søt dip og fråts i gode smaker!