Danske pølser med potetstappe

Server danske pølser til middag med en hjemmelaget potetstappe. Lag en enkel og knallgod sur-søt dip og server i varme hotdog-brød. En «sku dejlig aftensmad»!

4 porsjoner- tid ca. 45 minutter

8 danske røde pølser

8 hotdog-brød

1 rødløk

Ketsjup til servering

Sur-søt dip

2 ss søt sennep

1 dl suragurk i skiver, hakket

2 dl creme fraiche

1 ss sennepsfrø

Potetstappe

500 gr poteter

Vann

1 dl helmelk/matfløte (blir tjukkere hvis man bruker fløte)

1 ss smør

2 ss fersk gressløk finhakket evt. tørket

Salt og pepper


Kutt suragurkskiver i små biter og tilsett i en skål med creme fraiche, sennepsfrø og sennep. Smak til med salt og pepper. La stå i kjøleskapet slik at smakene får satt seg. Det går helt fint å forberede denne dippen noen timer før/kvelden før.

Skrell og kutt potetene i jevnstore biter (slik koker de fortere). Kok potetene i rikelig med vann i 10-15 minutter til de er myke. Sil av vannet og mos potetene. Tilsett melk/fløte og salt og pepper. Rør inn smøret til slutt og tilsett finhakket gressløk.

Varm opp rikelig med vann i en stor kjele og legg i pølsene i. Vannet skal ikke koke, pølsene skal bare trekkes i ca. 10 minutter (ca. 80 grader varm vann)

Varm hotdogbrød i ovnen i noen minutter på 200 grader til de får en gyllen farge og blir litt sprø. Putt de danske pølsene inn i brødene og server med potetstappe. Sett fram skåler med finhakket rødløk, ketsjup og sur-søt dip og fråts i gode smaker!

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×