4 porsjoner- tid ca. 30 minutter
4 auberginer
1 ss matolje
400 gr kjøttdeig
1 gul løk
1 boks hakkede tomater
2 hvitløksbåter
Salt og pepper
100 gr sjampinjonger
100 gr fetaost
2 vårløk
Del auberginene i to på langs og skjær en liten grop i midten der kjøttfyllet skal ligge. Det trenger ikke være veldig stort, men gå på skrå inn med kniven fra hver sin side og rav 1-2 cm ned. Pensle dem med olje. Stek i ovnen eller på grillen. 200 grader i ovnen på en rist i 10-15 minutter (til de blir gyllenbrune under). Sett et stekebrett nederst i ovnen slik at eventuell olje renner ned på brettet mellom risten. Hvis du griller dem på grillen anbefaler jeg å legge dem der det ikke er fullt så varmt, slik at de ikke blir brent. Grill dem 5-10 mintter til de blir møre men fortsatt har litt tyggemotstand.
Fres kjøttdeig og finhakket løk og hvitløk, stek alt til det blir gjennomstekt. Skjær sjampinjonger i små biter og stek noen minutter sammen med resten. Hell i hakkede tomater og la det putre noen minutter til. Smak til med salt og pepper.
Ta ut auberginene av ovnen og legg på tallerkener. Det er beregnet to aubergine-båter per person. Fyll med litt kjøttdeig. Smuldre over litt fetaost og hakket vårløkringer.