Grillet aubergine med kjøttfyll og fetaost

Deilige aubergin-båter fylt med kjøttsaus og toppet med fetaost! Sleng auberginene på grillen eller stek på rist i ovnen.

4 porsjoner- tid ca. 30 minutter

4 auberginer

1 ss matolje

400 gr kjøttdeig

1 gul løk

1 boks hakkede tomater

2 hvitløksbåter

Salt og pepper

100 gr sjampinjonger

100 gr fetaost

2 vårløk

Del auberginene i to på langs og skjær en liten grop i midten der kjøttfyllet skal ligge. Det trenger ikke være veldig stort, men gå på skrå inn med kniven fra hver sin side og rav 1-2 cm ned. Pensle dem med olje. Stek i ovnen eller på grillen. 200 grader i ovnen på en rist i 10-15 minutter (til de blir gyllenbrune under). Sett et stekebrett nederst i ovnen slik at eventuell olje renner ned på brettet mellom risten. Hvis du griller dem på grillen anbefaler jeg å legge dem der det ikke er fullt så varmt, slik at de ikke blir brent. Grill dem 5-10 mintter til de blir møre men fortsatt har litt tyggemotstand.

Fres kjøttdeig og finhakket løk og hvitløk, stek alt til det blir gjennomstekt. Skjær sjampinjonger i små biter og stek noen minutter sammen med resten. Hell i hakkede tomater og la det putre noen minutter til. Smak til med salt og pepper.

Ta ut auberginene av ovnen og legg på tallerkener. Det er beregnet to aubergine-båter per person. Fyll med litt kjøttdeig. Smuldre over litt fetaost og hakket vårløkringer.

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×