4 porsjoner
600 gram lammefarse eller lammekjøttdeig
1 gul løk
Salt og pepper
1 egg
1 ss potetmel
2-3 søtpoteter
1 ss smør
2 ss fløte eller melk
Salt og pepper
Tilbehør
10 hele sjampinjonger
2 rødløk
Skrell en løk og finhakk. Legg farsen i en bolle og bland inn resten av ingrediensene, kna gjerne med hendene. Sett deigen i kjøleskapet.
Skrell søtpotetene og skjær i mindre biter. Hell mye vann i en kjele og kok søtpotetene til de blir møre. Sil av vannet og tilsett smør og fløte, og mos til du får ønsket konsistens.
Skrell rødløken, del rødløk og sopp i mindre biter. Stek i meierismør i panna med salt og pepper.
Bruk en skje og rull kjøttboller i hånden i passelig størrelse. Rull bollene i en skål med griljermel. Ha smør i stekepannen og stek lammebollene på høy varme. Bruk en stekespade og trykk forsiktig ned så det blir en mini-kjøttkake. Senk temperaturen og stek dem noen minutter til, til de er gjennomstekte.
Anrett søtpotetmos flatt på tallerkenen og legg på lammeboller, sopp og rødløk. Pynt med rosmarinkvister.