Lammeboller med søtpotetmos

4 porsjoner

600 gram lammefarse eller lammekjøttdeig

1 gul løk

Salt og pepper

1 egg

1 ss potetmel

 

2-3 søtpoteter

1 ss smør

2 ss fløte eller melk

Salt og pepper

Tilbehør

10 hele sjampinjonger

2 rødløk

 

Skrell en løk og finhakk. Legg farsen i en bolle og bland inn resten av ingrediensene, kna gjerne med hendene. Sett deigen i kjøleskapet.

Skrell søtpotetene og skjær i mindre biter. Hell mye vann i en kjele og kok søtpotetene til de blir møre. Sil av vannet og tilsett smør og fløte, og mos til du får ønsket konsistens.

Skrell rødløken, del rødløk og sopp i mindre biter. Stek i meierismør i panna med salt og pepper.

Bruk en skje og rull kjøttboller i hånden i passelig størrelse. Rull bollene i en skål med griljermel. Ha smør i stekepannen og stek lammebollene på høy varme. Bruk en stekespade og trykk forsiktig ned så det blir en mini-kjøttkake. Senk temperaturen og stek dem noen minutter til, til de er gjennomstekte.

Anrett søtpotetmos flatt på tallerkenen og legg på lammeboller, sopp og rødløk. Pynt med rosmarinkvister.

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×