Lammekarré

Lammecarré smaker fantastisk godt og enda bedre når den får ligget lenge i denne deilige marinaden. Bruk god tid på rødvinssausen, legg litt ekstra kjærlighet i den, da blir måltidet helt magisk. Server det hele med ovnsbakte rotgrønnsaker og rosmarin.

4 porsjoner

1-2 lammekarré av god kvalitet

2 ss balsamico (helst «de modena»)

2 ss olivenolje

1 hvitløksbåt, presset

1 ss rosmarin, fersk og finhakket

Nykvernet salt og pepper

Rødvinssaus

5 dl rødvin

5 dl lammekraft evt. annen kjøttkraft

100 gram usaltet smør

2 sjalottløk

2 gule løk

1 rød løk

Nykvernet salt og pepper

Tilbehør

4 poteter

2 rødbeter

2 gulrøtter

2 persillerøtter, eventuelt pastinakk

2 ss olivenolje

2 ss grovhakket rosmarin

Salt og pepper

 

Start gjerne med rødvinssausen, fortsett med grønnsaker og tilslutt kjøttet. Varm heller saus og grønnsaker enn å varm opp kjøttet, lammet får gjerne ha en fin rosa farge i midten av kjøttet.

Lammet

Forvarm ovnen på 230 grader.

Bland marinaden i en bolle sammen med lammet og la det trekke inn i minst to timer, men gjerne over natten i kjøleskapet. Legg siden lammekarréen i ildfast form og stek 15-20 minutter (jeg stekte 17 minutter og det ble perfekt), steketermometeret skal vise 50-55 grader. La kjøttet hvile i ti minutter etter stekning.

Sausen

Del løkene i grove biter, skallet kan være på så lenge det ikke er jordrester på. Fres i en kjele med litt olje. Hell på rødvin og kok væsken i omtrent 30 minutter og reduser til det er ¼ igjen. Da skal det ha en tjukkere konsistens. Alle lag i løken gir smak, også skallet. Man kan derfor bruke hele løken uten problem.

Tilsett kraft og kok ned til halve mengden i omtrent 15 minutter. Sil sausen over i ny kjele, slik at du fjerner all løk og rester. Rør inn terninger av kaldt smør og smak til med nykvernet salt og pepper.

Tilbehør

Skrell og kutt rotgrønnsakene i like store biter og legg på et stekebrett dekket av bakepapir. Hell over 2 ss olivenolje og kvern over godt med salt og pepper. Grovhakk rosmarin og strø på. Stek på 200 grader i ca. 20-25 minutter eller til grønnsakene blir møre og gyllenbrune.

Anrett maten på tallerkener og topp med rosmarinkvister. Server med en deilig rødvin som passer til lam.

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×