4 porsjoner- tid ca. 1,5-2 timer
600 gram roastbiff i tynne skiver (150 gram per person)
4-6 stk gulrøtter
3-4 dl bearnaisesaus
Rosmarinkvister til pynt
Fløtegratinerte poteter
8-10 stk poteter
1 hvitløksbåt
1 ss smør
½ ts salt
½ ts pepper
3 dl matfløte eller kremfløte
1 dl revet ost, gulost eller vellagret ost
Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Finhakk hvitløken og bland poteter og hvitløk med fløte. Krydre med salt og pepper, rør rundt og hell i en ildfast form. Stek i ovnen på 200 grader i 30 minutter. Skjær osteskiver og legg på, stek videre i 20 minutter til osten har smeltet og har fått en gyllen farge. Ta ut formen og la den hvile i minst ti minutter.
Skrell gulrøtter og skjær i strimler, kok noen minutter til gulrøttene har blitt møre. Varm bearnaisesaus og la stå på lav varme, rør litt innimellom.
Skjær roastbiff i skiver, hvis de ikke allerede er ferdig skjært opp. Legg roastbiffen i en form og varm omtrent 10-15 minutter i ovnen mens de fløtegratinerte potetene hviler.