Roastbiff med fløtegratinerte poteter

Hjemmelagde fløtegratinerte poteter med varm roastbiff og bearnaisesaus- en skikkelig god og real middag. Server gjerne en rødvin som passer til!

4 porsjoner- tid ca. 1,5-2 timer

600 gram roastbiff i tynne skiver (150 gram per person)

4-6 stk gulrøtter

3-4 dl bearnaisesaus

Rosmarinkvister til pynt

 

Fløtegratinerte poteter

8-10 stk poteter

1 hvitløksbåt

1 ss smør

½ ts salt

½ ts pepper

3 dl matfløte eller kremfløte

1 dl revet ost, gulost eller vellagret ost

 

Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Finhakk hvitløken og bland poteter og hvitløk med fløte. Krydre med salt og pepper, rør rundt og hell i en ildfast form. Stek i ovnen på 200 grader i 30 minutter. Skjær osteskiver og legg på, stek videre i 20 minutter til osten har smeltet og har fått en gyllen farge. Ta ut formen og la den hvile i minst ti minutter.

Skrell gulrøtter og skjær i strimler, kok noen minutter til gulrøttene har blitt møre. Varm bearnaisesaus og la stå på lav varme, rør litt innimellom.

Skjær roastbiff i skiver, hvis de ikke allerede er ferdig skjært opp. Legg roastbiffen i en form og varm omtrent 10-15 minutter i ovnen mens de fløtegratinerte potetene hviler.

 

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×