Tropisk hamburger med cheddar

Denne burgeren er like saftig som det ser ut som. Briochebrødet hviler på avokado og sylteagurk, og under ligger en grillet ananasring. Kjøttet er toppet med cheddarost og srirachamajones. Kan det egentlig bli bedre? Det syntes ikke jeg, hvertfall..

Når du griller ananas beholder den syrligheten men blir enda søtere. Derfor er det en perfekt kombinasjon sammen med den sterke srirachamajonesen.

 

4 porsjoner- tid 1-2 timer

600 gr kvernet oksekjøtt, gjerne høyrygg (150 gr per person)

3 ss barbequesaus

Salt og pepper

8 salatblader

12 syltede agurkskiver

1 hel ananas

1 avokado

4 briochebrød

4 majskolber

Srirachamajones (hvis det ikke er i din lokale matbutikk kan du blande 1-2 ts vanlig sriracha med 4 ss majones)

4 ss vanlig majones (kan sløyfes)

 

Legg kjøttet i en bolle og hell i barbeque, salt og pepper. Bland veldig godt med rene hender. Form deigen til fire burgere, gjerne med en burgerpress, eller klem godt og form dem. Legg dem på en tallerken, dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet en time

Skrell ananasen og del i ca. 1,5 cm tykke skiver. Skjær ut og fjern det harde kjøttet i midten.

Del avokado i to, ta ut kjernen og skjær i skiver. Skyll salatblder i kaldt vann og tørk lett på et kjøkkenhåndkle. Legg klart sylteagurk. 

Legg majskolbene og ananasringene på grillen. Pensle burgerne med nøytral olje og grill dem på høy varme i 3-4 minutter på hver side. Legg på cheddarosten de siste minuttene, så det smelter. Varm gjerne briochebrødene til de får en gyllen farge.

Smør vanlig majones på bunnen av burgerbrødene (kan sløyfes). Legg på salatblader og kjøttet. Klem over srirachamajones og legg på en grillet ananasring. Topp med sylteagurk, avokadoskiver og burgerbrød.

Server burgerene med en gang, gjerne sammen med en digg øl!

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×