4 porsjoner
800 gr fersk kyllingfilet
3 dl matyoghurt
4 dl fullkornsris
1 dl matfløte
1 romano-/ hjertesalat
1 chili
1 krukke koriander
Tandori krydderblanding
4 ss garam masala
2 ss paprikapulver
1 ss spisskumin
1 ss koriander
1 ss chili
1 ss pepper
1 ts gurkemeie
Begynn med å skjære opp den ferske kyllingen i terninger og legg i en bolle sammen med 2 dl matyoghurt og tandori krydderblandingen. Sett i kjøleskapet i minst en halvtime, men gjerne lenger slik at kyllingen trekker inn alle de gode smakene fra krydderne.
Kok opp ris etter beskrivningen på pakken, dette er forskjellig fra ulike typer ris og om det er fin eller grov ris. Stek kyllingen på middels varme i en god olivenolje. Del en terning for å dobbeltsjekke at den er gjennomstekt.
Ta et og et salatblad fra hverandre, skyll i kaldt vann, rist av vannet og legg på tallerkenen. Legg ris i bunn av salatbladet og kylling oppå. Topp med noen korianderblader og resten av matyoghurten. Hvis du liker det hot, skjær fersk rød chili i tynne ringer og topp med.
Dette er en het matrett og det kan være en god kombinasjon med litt matyoghurt ved siden av.