Klassisk kylling tikka masala

4 porsjoner- tid ca. 2 timer 

800 gr kyllingfilet

Olje til steking

1 krukke frisk koriander

Marinade

1-2 ss garam masala

1 ss paprikapulver

1 ss ingefærpulver/ 1 ss frisk revet ingfær

1 ts salt

2 dl yoghurt naturell (kan også brukes gresk eller tyrkisk)

2 ss rapsolje

Saus

2 ss smør

2 rødløk, finhakket

2 ss ingefær, finrevet

2 hvitløksfedd, finhakket

1 ss garam masala

1 ts chilipulver (kan sløyfes)

2 ss paprikapulver

1 boks hakkede tomater

3 dl fløte

1 ts salt

2 ts sukrin

 

Skjær kyllingfiletene i grove biter. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden i en bolle og tilsett kyllingbitene, bland godt. Mariner i minst 1 time i kjøleskapet, men det går også fint å la det stå over natten.

Bruk en stor stekepanne og stek kyllingen på høy varme. Hvis det blir igjen litt marinade, så spar den til sausen. Legg kyllingen til side mens du lager sausen.

Smelt to spiseskjeer smør i en kasserolle og tilsett den finhakkede rødløken. Tilsett ingefær, hvitløk, garam masala, paprikapulver og chilipulver. La det frese et par minutter og ha i hakkede tomater. Tilsett eventuelt resten av marinaden også. La sausen småkoke i 5 minutter. Hell i fløten og la det småkoke videre i omtrent 20 minutter. Smak til sausen med salt og sukrin. Kjør sausen med stavmikser hvis du ønsker en tynnere konsistens, OBS husk at det kan sprute hvis du ikke er forsiktig, sausen er veldig varm.

Legg kyllingbitene ned i sausen og la det trekke på lav varme i 15 minutter.

Hakk masse frisk koriander og dryss over det hele. Server gjerne med kokt ris, naanbrød, mangochutney og/eller grønn salat.

 

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×