4 porsjoner- tid ca. 1 time
Kokt hel kylling
1 hel kylling a 1 kg
1,5 L vann
1 gulrot
½ purre
2 laubærblad
1 gul løk
1 bit rotselleri
1 ss salt
1 ss pepper nykvernet
Currysaus
1 ss karri
2 ss smør
2 ss hvetemel
1 dl fløte
4 dl kyllingkraft fra den kokte kyllingen
1 ts salt
1 ts pepper
Tilbehør
4 dl tørr ris+ 8 dl vann
2 paprika
Bladpersille eller koriander til pynt
1 lime
Legg kyllingen i en stor kasserolle og hell på vann til det dekker kyllingen. Kok opp og hell av skummet.
Skrell gulrot og kutt purre, løk og rotselleri i biter. Legg ned i kasserollen sammen med laubærblad, salt og pepper. Kok under lokk i ca. 35 minutter. Ta opp kyllingen og avkjøl.
Dra av kjøttet fra beina og skjær i store biter. Kok kyllingkraften videre i 10 og sil av grønnakene (kast)- kraften skal brukes i sausen.
Kok ris i rikelig med vann.
Smelt smør i en liten kjele og strø over karri og la det blir gyllenbrunt imens du rører rundt. Tilsett kyllingkraften og fløte, la det koke. Rør ut hvetemelet i litt vann og tilsett under omrøring. La sausen koke i ca. 5 minutter, og smak til med salt og pepper. Legg i kyllingbitene,
Skyll og kutt paprika i biter. Skjær lime i båter.
Server maten med en gang- ris og paprika i hver sin bolle, kjelen med kylling-currysaus og en limebåt til hver. Det er veldig godt med litt presset limesaft i matretten!
Melkeproteinfritt? Bytt ut fløten mot havremelk eller soyamelk og melkefritt matfett
Glutenfritt? Bytt ut melet med maissterkelse
Laktosefritt? Bruk Laktosefri fløte og smør