Kyllingpai med brie og spinat

Server deilig kyllingpai med brie, spinat, soltørkede tomater og fersk basilikum. Pai er godt til både lunsj og middag. Har du litt dårlig tid, så forbered paideigen før jobben eller noen timer før servering og legg paideigen i kjøleskapet. Tilsett paifyll og sett en halvtime i ovnen- vipps så er middagen klar!

4 porsjoner- tid ca. 2 timer

Paibunn

125 gr margarin, skjært i terninger, la stå kaldt

3 dl hvetemel

2 ss kaldtvann

Paifyll

2-3 kyllingfileter, stekt i biter

3 ss fersk basilikum

2-3 never soltørkede tomater, i biter

50 gr spinat

100 gr brie

Salt og pepper

4 egg

3 dl melk

Hell hvetemel i en bolle og tilsett kjøleskapskaldt smør i terninger og kaldt vann. Kjør kjøkkenmaskinen på høy hastighet til en jevn deig, tar ikke lang tid. Hvis du ikke har kjøkkenmaskin kan du smuldre smør og hvetemel, tilsette vann og kna til du får en fin deig. Pakk inn deigen i plastfolie og legg i kjøleskapet i minst en time.  

Kjevle ut deigen, eller trykk ut i en paiform på 24-26 cm i diameter. Når du har trykket ut deigen jevnt utover, prikker du med en gaffel over hele. Forstek deigen i 12-15 minutter på 200 grader. Ta ut paiskallet av ovnen og senk varmen til 180 grader.

Stek kyllingbiter på middels varme med litt olje med salt og pepper. Senk varmen og hell i spinat, soltørkede tomater og fersk finhakket basilikum. Skjær brie i biter. Visp sammen egg og melk og ha i litt salt og pepper. Bland inn brie, egg og melk med resten og rør sammen.

Hell i fyllet i paiskallet og stek videre i 30-40 minutter.

Server paien med en gang!

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×