Ramen kylling

Ramen er en nudelsuppe, som er den mest populære formen for fastfood i Japan. Den består tradisjonelt av hvetenudler og smaksatt buljongsuppe av fisk, kjøtt, miso eller annen smak. I tillegg inneholder det ofte topping av kjøttbiter, tørkede nori-blader og vårløk.

Hver region i Japan har sine egne ramen-varianter, og det fins uendelige kombinasjoner. Det er dette som gjør det ekstra spennende! Dagens variant består av kylling, risnudler, bønnespirer og vårløk.

 4 porsjoner

400 gr kyllingfilet

1 pk/ 200 gr sjampenjong

4 posjoner risnudler

3 sesamolje

1 bunt vårløk

1 pk bønnespirer

2 st sjalottløk

1 gul løk

4 båter hvitløk

1 god bit ingefær

2 stenger sitrongress

3 ss flytende kyllingbuljong, soppbuljong eller kjøttbuljong fungerer også

1 terning grønnsaksbuljong

1 stor skje honning

2 ss soyasaus, av japansk eller kinesisk sort (fås kjøpt i utvalgte matbutikker eller asiatisk butikk)

2 L vann

Salt og pepper

1 chipotle (tørket chili) hvis man ønsker det ekstra sterkt

 

Marinade kylling

3 ss soyasaus

1 ss honning

Salt og pepper

 

Legg hele kyllingfileter i en bolle og hell i soyasaus, honning og strø på salt og pepper. La dem gjerne ligge over natta i kjøleskapet, dekket med plast over bollen eller minst en time. Jo lenger det ligger jo bedre smaker det. Kyllingfiletene skal stekes i ildfast form, 200 grader, ca. 30 minutter. Har du temperaturmåler skal det ligge på ca. 68 grader når du tar det ut av ovnen, slik at den kan hvile noen minutter og nå 70 grader i steketemperatur. Over 70 grader blir den oftest for tørr. La hvile minst 10 min før du skjærer opp kyllingen i fine skiver.

Begynn med å finhakke løkene, sitrongress, ingefæren og hvitløken. Fres det i en stor kasserolle sammen med all sesamolje. Tilsett soppen og stek ca. to minutter før du heller på vann, soyasaus og honning. Tilsett grønnsaksbuljong og kyllingbuljong. Salte og pepre godt.

Nå skal det reduseres til ca. Halvparten (1L-1,2L), uten lokk på kasserollen. Dette kan ta omtrent time. Her gjelder det å smake seg fram, krydre mer hvis du trenger, eller tilsett chipotle hvis du vil ha det sterkere.

Hakk vårløk i strimler og skyll bønnespirene. Legg først risnudler i skålene og hell i suppe, husk å få med sopp og løk. Legg på en god neve bønnespirer, legg noen skiver kylling og topp med strimla vårløk. Server med en gang.

 

Kylling kan såklart erstattes med fleskestrimler, eller ha oppi forsjellige sopp. Alt er lov! 

PS: Dette kan være en avhengighetsskapende rett! Farlig god…

 

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×